Με βολές σε ΜΜΕ και την ΝΔ απαντά ο Τζανακόπουλος για αποκαλύψεις σε Μάτι

Για απόπειρα «μιντιακών επιτελείων» να επαναφέρουν την τραγωδία στο Μάτι στο προσκήνιο για προεκλογικούς σκοπούς έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της δημοσιογραφικής έρευνας του ΣΚΑΪ που έφερε στο φως έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και ότι υπήρχαν από νωρίς σαφείς αναφορές για πολλούς νεκρούς.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε στην ΕΡΤ την πάγια κυβερνητική γραμμή πως δεν υπήρξε απόπειρα απόκρυψης του αριθμού των θυμάτων το απόγευμα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, κι ότι η επιχείρηση στο Μάτι ήταν «πρωτοφανούς δυσκολίας». «Οι νεκροί δεν κρύβονται», προσέθεσε.

Τα ευρήματα του ΣΚΑΪ, που βασίζονται στις επικοινωνίες μεταξύ πυροσβεστών, καταδεικνύουν πως υπήρχαν υπηρεσιακές αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς πριν αρχίσει η ενημέρωση του πρωθυπουργού στο συντονιστικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ευθέως λόγος για απανθρακωμένα πτώματα.

Απαντώντας στην ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε συγκλονισμένος από το ρεπορτάζ, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για «πολιτική τυμβωρυχία».

Υποστήριξε δε πως επί κυβερνήσεων όπου υπηρετούσε ο κ. Μητσοτάκης αποδυναμώθηκε ο κρατικός μηχανισμός λόγω απολύσεων στο Δημόσιο.

Όταν όμως ρωτήθηκε εάν το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει σε υποστελέχωση την τραγωδία δήλωσε απλώς πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μιλά για αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

Σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή, αλλά συμπλήρωσε πως οι ευθύνες είναι διαχρονικές λόγω της παράνομης δόμησης και των αδυναμιών στην πολιτική προστασία.
Πηγή: skai.gr