Κλείσιμο

Δημοσκόπηση ΑLCO-Αθήνα: Διευρύνει τη διαφορά ο Μπακογιάννης από Γερουλάνο

Συνεχή και σταθερή άνοδο στην προτίμηση των Αθηναίων  προς το πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη  καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις  των προηγούμενων τριών μηνών με πιο πρόσφατη αυτή της ALCO που δημοσιοποιήθηκε από το OPEN.

Ο Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει ποσοστό 38,3% αφήνοντας πίσω του περίπου 27 μονάδες τον δεύτερο που, με βάση την έρευνα, είναι ο Παύλος Γερουλάνος με ένα ποσοστό λίγο πάνω από 11%, ενώ έπεται ο Νάσος Ηλιόπουλος με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 10%.

Ακολουθεί τέταρτος ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 8%.

Στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μπακογιάννης φέρεται να επικρατεί άνετα σε όλα τα σενάρια, καθώς σε περίπτωση αναμέτρησης με τον Νάσο Ηλιόπουλος καταγράφει ποσοστό 52% έναντι 19% του κ. Ηλιόπουλου, ενώ, αν περάσει ο κ. Γερουλάνος, ο Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει ποσοστό 47% έναντι 21% του κ. Γερουλάνου.

Είναι ενδεικτικό ότι: 

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση   ( της Metron ) που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, βρισκόταν στο 37%  με την διαφορά από τον δεύτερο  στις 24 μονάδες.

Η σημαντική και συνεχής ανοδική πορεία του Κώστα Μπακογιάννη  γίνεται ακόμα πιο σαφής αν συγκριθούν οι αριθμοί με την πρώτη δημοσκόπησης (Opinion Poll)  της προεκλογικής περιόδου που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε συγκέντρωνε ποσοστό 33,8%  και η διαφορά από τον δεύτερο ήταν περίπου 25 μονάδες.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης της ALCO είναι πως η υποψηφιότητα του Κώστα  Μπακογιάννη συγκεντρώνει την προτίμηση περισσότερων ψηφοφόρων απ΄ όσων δηλώνουν αθροιστικά ότι θα ψηφίσουν και τους τέσσερις επόμενους υποψήφιους που τον ακολουθούν.

Πηγή: skai.gr