Μητσοτάκης: Ανατρίχιασα βλέποντας τα νέα στοιχεία για το Μάτι στον ΣΚΑΪ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά «Μάτι: Τα Ντοκουμέντα Μιλούν».

Ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ανατρίχιασε από τις νέες αποκαλύψεις για το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου και από την αδιαφορία της κυβέρνησης.

Κάνει λόγο για επικοινωνιακή φιέστα του Τσίπρα μπροστά στις κάμερες την ημέρα της τραγωδίας ενώ αναφέρεται και στο ανεβασμένο κέφι που επικράτησε στη χθεσινή φιέστα στην Κρήτη, παρά τις νέες αποκαλύψεις στην έρευνα του ΣΚΑΪ.

Καταγγέλλει ότι παρόλο που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα. 

Ο επικεφαλής της ΝΔ τονίζει ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών «μας περιμένει πολλή δουλειά για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος», ενώ προσθέτει ότι θα δουλέψει σκληρά και με επαγγελματισμό αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ:

Ανατρίχιασα βλέποντας χθες το αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.
Τρία πράγματα ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου.
Πρώτον, πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς. Και χθες βράδυ, που αποκαλύπτονταν αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, να χορεύεις ξέγνοιαστος με την ίδια παρέα συνενόχων εκείνης της νύχτας.
Δεύτερον, με συγκλόνισε η αξιοπρέπεια των απλών πολιτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή και τον θάνατο. Αλλά και των συνεπών κρατικών λειτουργών που μάταια έψαχναν έναν υπεύθυνό να τους πει τι να κάνουν. Σκύβω το κεφάλι μου με σεβασμό. Τίποτε άλλο.
Τρίτον, μας περιμένει πολλή δουλειά την επόμενη μέρα για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος που δεν υπηρετεί τον πολίτη. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε προχθές και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος ώστε να μην ζήσουμε ξανά μια νέα συμφορά.
Δουλεύουμε πολύ μεθοδικά ένα σχέδιο για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό. Και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες.

Πηγή: skai.gr