Μητσοτάκης:Τη Δευτέρα καταθέτουμε τροπολογία για μη μείωση του αφορολόγητου

Την ερχόμενη Δευτέρα με το άνοιγμα της Βουλής η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. 

«Εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση του αφορολόγητου. Και την άλλη εβδομάδα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Προκαλώ λοιπόν τον κ. Τσίπρα αντί να υπόσχεται στα λόγια ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να την προσυπογράψει», ανέφερε ο κ Μητσοτάκης. 

«Μιλάω για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά. Για προσέλκυση νέων θέσεων εργασίας, μέσα από ένα τσουνάμι επενδύσεων. Για την ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτή δεν είναι πολιτική για την ελίτ αλλά για τους πολλούς», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΝΔ ενημέρωσε ότι την ίδια μέρα θα κατατεθεί και πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για την επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Ο κ. Πολάκης έχει πει "να βάλουμε 2-3 φυλακή για να κερδίσουμε εκλογές", ότι θα θάψει δημοσιογράφους κάτω από τη γη. Η επίθεση στον Σ. Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρόταση μομφής ήταν ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε έναν κώδικα αξιών στην πολιτική», είπε ο κ Μητσοτάκης. 

Χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το έθιμο του σαϊτοπολέμου μετά το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη. «Ήταν άστοχη η δήλωσή του αλλά την ανασκεύασε στη συνέχεια και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα τώρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τόνισε ότι είναι λυπηρό ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει κομματική διάσταση στα πάντα ακόμα και όταν πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία ενώ σημείωσε ότι κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

«Σε ανύποπτο χρόνο έχω μιλήσει στους συμπολίτες μου για να σταματήσει το έθιμο αυτό που έρχεται από άλλη εποχή. Το λέω ξεκάθαρα ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να σταματήσει αυτή η χρήση όπλων. Στη θέση αυτού του κοριτσιού θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας. Με αυτοσυγκράτηση και παρέμβαση της πολιτείας μπορούμε να τα αφήσουμε πίσω μας», είπε. 

Χαρακτήρισε κλασικό παράδειγμα FAKE NEWS ότι θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Ανέφερε ωστόσο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς της 13ης σύνταξης.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό είπε ότι δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα τα τελευταία 4 χρόνια. «Τι λείπει; Δύο υπουργικές αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Θα γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες. Όπως στον Πειραιά, δεν μπορεί το ΚΑΣ να έρχεται κατόπιν εορτής και να κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο την μισή πόλη. Ακούν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για εμάς οι επενδύσεις αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, για την δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, όχι δουλειές των 400 ευρώ. Αύξηση μισθών μπορεί να γίνει και με έμμεσο τρόπο, εάν πχ. δοθεί στήριξη στις μητέρες εργαζόμενες με την ύπαρξη παιδικών σταθμών», επεσήμανε. 

«Ο κ. Τσίπρας λέει πως το 3,5% πλεόνασμα είναι θέσφατο. Γιατί; Ενώ μειώνοντάς το θα μπορούσαμε να κόψουμε φόρους, να αυξήσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, να στηρίξουμε παιδεία και υγεία; Τώρα παίρνει 10, γυρίζει 1 και έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πουν ευχαριστώ», ανέφερε.

Σημείωσε πως το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι προφανώς μία ισχυρή Κεντροδεξιά. «Ο κ. Τσίπρας ήθελε με κάθε τρόπο να στηρίξει την ακροδεξιά στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα έκοβε κάποιες ψήφους από τη ΝΔ. Είναι μία λογική που έχει αποκαλυφθεί πολλές φορές», είπε.

Αναφερόμενος στον πατέρα του είπε ότι ήταν πολύ τυχερός γιατί τον είχε κοντά του μέχρι τα 99 του χρόνια. «Ήταν μέχρι το τέλος δραστήριος και με πνευματική διαύγεια. Συζητούσαμε τακτικά για πολιτική και σήμερα συχνά σκέφτομαι τι θα μου έλεγε αν του έθετα μία ερώτηση. Και πιστεύω πως ξέρω την απάντηση», είπε τέλος. 

Μέγαρο Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ

Ας μη βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα...», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο αποκαλεί «σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ».

«Ο κ. Μητσοτάκης που είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολογήτου, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού όπου δεσμεύθηκε για τη διατήρησή του, έσπευσε να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργησή του», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει: «Για ακόμη μία φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει. Όπως με το "δώρο Χριστουγέννων", το "ξεπερασμένο 8ωρο" και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα...

Κατά τα λοιπά, επέλεξε την εργατική Πρωτομαγιά για πει χωρίς ντροπή στους εργαζόμενους πως:

- Η μαύρη εργασία αποτελεί επιλογή των εργαζομένων και όχι παρανομία των εργοδοτών

- Επιμένει στο ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ. Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξε τη χώρα από το ΔΝΤ οριστικά και ο ελληνικός λαός θα την απαλλάξει και από τον κ. Μητσοτάκη».


Πηγή: skai.gr