Πρακτικές Μαυρογιαλούρου στο ν/σ του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει η ΝΔ

Μετατροπή του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας σε Δούρειο ίππο για προεκλογικά ρουσφέτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και πρακτικές παλαιοκομματικής κοπής καταγγέλλει η ΝΔ, με αφορμή την αποδοχή 13 βουλευτικών τροπολογιών εκ μέρους του Κώστα Γαβρόγλου.

Ορισμένες τροπολογίες προωθούν στο παρά πέντε την δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Στο επίκεντρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν δύο βουλευτικές τροπολογίες.

Η μία κατατέθηκε από τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, για την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος, δηλαδή, την εκλογική του περιφέρεια.

Η δεύτερη, που υπογράφεται από τους βουλευτές της πλειοψηφίας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκης, ζητά την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

«Όποιες πρακτικές Μαυρογιαλούρου κι αν μετέλθετε τις εκλογές θα τις χάσετε. Κοιτάξτε να το κάνετε αξιοπρεπώς», σχολίασε οργισμένος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προωθεί προεκλογικά «ρουσφέτια» σε όλη την επικράτεια χωρίς καμία αξιολόγηση. «Είστε η σύγχρονη έκδοση του Τζουμπέ. Είστε ο Τζουμπές του 21ου αιώνα», κατέληξε.

Τη μετατροπή του νομοσχέδιο για την ανασύνταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας σε προεκλογικό όχημα ρουσφετιών του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε και η εισηγήτρια της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικές συντάκτες, έκανε λόγο για πρωτοφανή πρακτική.

«Ντροπή. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να ιδρύονται τμήματα στα πανεπιστήμια με βουλευτικές τροπολογίες μιας αράδας» σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.



Σημειώνεται, ότι οι βουλευτικές τροπολογίες που κατατίθενται δεν περιλαμβάνουν ούτε μελέτη αξιολόγησης συνεπειών ούτε έκθεση του ΓΛΚ για τυχόν δημοσιονομικές συνέπειες. Εκτός από τις 13 βουλευτικές, δε, στο νομοσχέδιο του Κώστα Γαρβόγλου έχουν κατατεθεί και επτά υπουργικές τροπολογίες, τις οποίες επίσης έκανε δεκτές.

Νωρίτερα, προεκλογικά τρικ είχε οσμιστεί και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού και ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Μαυρωτάς, βλέποντας τις βουλευτικές τροπολογίες να κατατίθενται με τη μορφή «βροχής».

«Το σημερινό υπερπολυνομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα ενός βεβιασμένου ψηφοθηρικού παζαριού διαφόρων παραγόντων με θύμα την ανώτατη εκπαίδευση και θύτη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς και διερωτήθηκε φωναχτά πόσες τροπολογίες θα έκανε δεκτές ο Υπουργός Παιδείας.

Συνολικά με τις βουλευτικές τροπολογίες που έκανε δεκτές ο κ. Γαβρόγλου μέχρι το  βράδυ της Δευτέρας και για τις οποίες η ΝΔ κατήγγειλε πρακτικές Μαυρογιαλούρου και προεκλογικά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύονται τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα και άλλα δύο μέσω μίας τροπολογίας που υπογράφουν Μουμουλίδης, Δημητριάδης, Σέλτσας για την ίδρυση τμημάτων:

- Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη και
- Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά