Κλείσιμο

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τις καταγγελίες Καμμένου για καταστροφή εγγράφων

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Εξωτερικών τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου στην Βουλή πως ο τέως υπουργός Νίκος Κοτζιάς είχε ζητήσει καταστροφή εγγράφων που συνδέονται με τον διαγωνισμό για την χορήγηση βίζα.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αποσαφηνίζει πως όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού βρίσκονται στους φακέλους των αρμόδιων υπηρεσιών και έχουν πολλάκις διαβιβαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για αξιολόγηση.

«Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα», αναφέρει το υπουργείο. Προσθέτει πως αυτό αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων από το γεγονός ότι όλα τα έγγραφα που ζήτησε στην επερώτησή του ο Πάνος Καμμένος τέθηκαν στην διάθεσή του από τον νυν υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε και διενεργήθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία, τονίζει το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο για τις θεωρήσεις διαβατηρίων.

Το ΥΠΕΞ αρνείται επίσης κάθε σχέση με τις καταγγελίες του αρχηγού των ΑΝΕΛ ότι έχει στην κατοχή του ύποπτα email ανάμεσα στον πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας και του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο τμήμα» των email που διάβασε ο κ. Καμμένος στην Βουλή φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνον οι ιδιοκτήτες τους.

Διαψεύδει επιπλέον πως ο Νικήτας Νικητάκος, τον οποίο ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε πρωταγωνιστή της υπόθεσης, υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά.

Η υπόθεση έχει βαθύνει το ρήγμα ανάμεσα στον κ. Κοτζιά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αισθάνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει άνευ λόγου βήμα στον πρώην κυβερνητικό εταίρο, τον οποίο ο ίδιος αποκαλεί «εθνικό συκοφάντη».

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του έχει απειλήσει πως θα ρίξει την κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr