Θεοδωράκης: Το ευρώφιλο Ποτάμι θα είναι θετική έκπληξη στις ευρωεκλογές

Την πεποίθηση πως στις ευρωεκλογές του Μαΐου Το Ποτάμι θα είναι «η θετική έκπληξη» εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας πως η παράταξη θα εισπράξει την στήριξη των πολιτών ως επιβράβευση για την σταθερή υπεράσπιση των ευρωπαϊκών θέσεών του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πάτρα ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς ανά την Ευρώπη αλλά και για την ενίσχυση του λαϊκισμού τόσο στον χώρο της δεξιάς όσο και της αριστεράς. Σημείωσε πως πρόκειται για τα δύο προβλήματα της ΕΕ.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους, που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, το Ποτάμι απαντά ότι ‘το μέλλον της Ευρώπης είναι η Ένωση’. Αυτό που συνθηματικά εμείς λέμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», είπε.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών καταδεικνύουν πως Το Ποτάμι έχει υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 3% στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης αντέτεινε πως το κόμμα διακρίνεται από «0% υποκρισία, 0% ψέμα και 0% διαφθορά» ενώ σε αυτές τις κατηγορίες ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος υστερεί.

«Ο κόσμος μπορεί να διακρίνει ποιοι τόσο καιρό λένε τα ψέματα, ποιοι πουλάνε ελπίδες», ανέφερε.

Δηλώσεις έκαναν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ακολούθησαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στην περιοδεία του στην Πάτρα.

Θανάσης Χειμωνάς: Εκτός από το brain drain Ελλήνων στο εξωτερικό, αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές και για το ελληνικό brain drain. Γιατί ένας κάτοικος μιας πολύ μεγάλης πόλης όπως είναι η Πάτρα, πολλές φορές είναι αναγκασμένος να πάει στην Αθήνα για να δημιουργήσει και να εργαστεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε.

Θανάσης Αναγνωστόπουλος: Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει ανοιχτά για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Όλα τα άλλα κόμματα είναι στα λόγια ευρωπαϊστικά. Mόνο το Ποτάμι βγαίνει μπροστά στην πράξη, με αποφασιστικότητα να μιλήσει για το επόμενο βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης το οποίο για την Ελλάδα έχει ένα επόμενο στάδιο που είναι απολύτως απτό και ωφέλιμο.

Γιώργος Δημακόπουλος: Από το 2001 έχουμε νομοθετήσει την επιστολική ψήφο, αλλά καμία κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. Έτσι 540.000 ελληνόπουλα που ζουν αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό δεν μπορούν να ψηφίσουν κανένα ελληνικό κόμμα. Στόχος μας είναι να πείσουμε την Ευρώπη να κάνει πράγματα για εμάς, να είναι το όχημά μας που θα κάνει την περισσότερη Ευρώπη να κάνει την ισχυρότερη Ελλάδα.

Γιώργος Σαγιάννης: Το Ποτάμι είναι το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην ΕΕ το καλοκαίρι του ‘15 όταν όλοι σφύριζαν αδιάφορα και έριχναν το φταίξιμο για τη χρεοκοπία που οι ίδιοι έφεραν στη χώρα. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι ευρωεκλογές και πρέπει να δώσουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους ευρωσκεπτικιστές και πρέπει να μην φοβηθούμε, να είμαστε πιο τολμηροί για να πάμε σε αυτό που λέμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Γιώργος Κορκόβελος: Οι αποφάσεις παίρνονται κατά 80% έξω, οι πιο σημαντικές, όπως το μεταναστευτικό, η ενοποίηση της ευρωζώνης θα ληφθούν την επόμενη πενταετία. Οι θέσεις Μακρόν είναι που θα φτιάξουν μια νέα δυναμική, με νέες συμμαχίες που θα είναι διαφορετικές και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και από τους σοσιαλιστές και από τους φιλελεύθερους.
Πηγή: skai.gr