Βουλή: Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας Λοβέρδου

Σήμερα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής που θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis. 

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να «αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου». 

«Η Βουλή, εκ του Συντάγματος, είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται και να αντιστοιχίζεται με τις κινήσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας και τη χρονική στιγμή κατά την οποία η Βουλή καλείται να λάβει απόφαση, δηλαδή παραμονές των ευρωεκλογών. 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη σημερινή διαδικασία, δεν θα υπάρξει «σκιαμαχία», δεδομένου ότι και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης προανήγγειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς θα ζητήσει την άρση της ασυλίας και του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης, οι οποίοι επίσης αντιμετώπιζαν αιτήματα για την άρση ασυλίας τους για άλλες υποθέσεις, ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Το αίτημα τους έγινε δεκτό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στο αρχείο. 
Πηγή: skai.gr