Tσίπρας: Ενάρετος οικονομικός κύκλος, ή ελλείμματα και απολύσεις;

Το πιο σημαντικό δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά ότι αυτή έγινε με τη στήριξη της κοινωνίας, των τμημάτων εκείνων που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα τόνισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην τοπική Λαϊκή Συνέλευση Βελβεντού. 

Ταυτόχρονα, έθεσε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας: «Ένα είναι το ερώτημα από εδώ και στο εξής, αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα συνεχιστεί ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα ενισχυθεί και θα βρει αντίκρισμα και στην καθημερινότητα των ανθρώπων ή θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα, στις απολύσεις, στα ασφαλιστικά τύπου Πινοσέτ, στις συνθήκες της χρεοκοπίας; Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός στις κάλπες»

Όπως εσείς, ως Δήμος Βελβεντού αποκτάτε την αυτονομία σας, έτσι και ως χώρα συνολικά αποκτούμε την αυτονομία μας και την οικονομική μας ανεξαρτησία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην τοπική Λαϊκή Συνέλευση.
 
Αναφερόμενος, μάλιστα, στην τελευταία εξέλιξη για αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ επισήμανε: «Φεύγουν πάνω από το κεφάλι μας αυτοί οι οποίοι έπαιρναν αποφάσεις λάθος τις περισσότερες φορές, το ΔΝΤ, και είμαστε πια σε θέση να χαράξουμε ένα δρόμο, με επίγνωση όμως των δυσκολιών, διότι το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα. Είμαστε όμως σε θέση να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας. Να ξέρουμε εμείς ποιος είναι ο τρόπος για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα και τη χρεοκοπία, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τους πιο αδύναμους, να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη».
 
«Σήμερα έχουμε τη βεβαιότητα να πούμε ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαφορετική θέση από αυτήν που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Μνημονίων. Χθες υπήρξε και μια εξαιρετικά θετική απόφαση. Όχι μόνο εκτός Μνημονίων αλλά και αυτοί που μας εξανάγκασαν, κάνοντας ότι τα γνωρίζουν όλα, να οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, που ήταν η σκληρότερη που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ευρώπη, αλλά και λάθος όσον αφορά στα αποτελέσματα. Δεν υπήρξε άλλη χώρα στην ιστορία του ΔΝΤ που να είναι οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα. Αυτά τα αποτελέσματα είχαν οι αποφάσεις κάποιων τεχνοκρατών που έπαιρναν αποφάσεις, αυτοί έναντι των εκλεγμένων κυβερνήσεων. Αυτά όμως όλα είναι πια παρελθόν. Διότι η χώρα έχει πια την κεφαλαιακή επάρκεια, τη ρευστότητα για να μπορεί να βγαίνει στις αγορές και να δανείζεται».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ