Κ. Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται ηλεκτροσόκ για να βγούμε από το τέλμα

«Δεν υπάρχουν μάγοι και μαγικά ραβδιά. Η Αθήνα θέλει δουλειά. Πολλή δουλειά. Προετοιμάζουμε εδώ και έξι μήνες ένα αναλυτικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο και θα παρουσιάσουμε την Τετάρτη», δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

«Διαπιστώσεις τέλος», λέει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και προαναγγέλλει ότι θα θέσει στην κρίση των Αθηναίων ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τετραετίας. «Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Να δούμε επιτέλους κάτι να αλλάζει για να βγούμε από το τέλμα. Βασική προτεραιότητα του προγράμματός μας είναι η υλοποίηση του μεγαλύτερου και ωραιότερου περιπάτου της Ευρώπης μήκους 6,8 χλμ. Η Αθήνα είναι μια πόλη για να τη ζεις. Και για να τη ζεις, πρέπει να την περπατάς», υπογραμμίζει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Επίσης επαναλαμβάνει ότι το Πεδίον του Άρεως πρέπει να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου και «να επενδύσουμε στην αρχική ιδέα με βάση την οποία σχεδιάστηκε, δηλαδή ως κήπος για να τιμήσει τους ήρωες του 1821, και να τον καταστήσουμε σημείο αναφοράς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το 2021».

Παράλληλα αναφέρεται και στην ανάπλαση της Ομόνοιας: «Ονειρεύομαι μια πλατεία που θα αποκτήσει ξανά τα ιστορικά της χαρακτηριστικά και την αίγλη της. Και, γιατί όχι, με ένα σιντριβάνι στη μέση!».