Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μια Μονμάρτη

«Ιστορική γειτονιά, κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μία Μονμάρτη της πρωτεύουσας», και όχι πολύπαθη περιοχή η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, χαρακτηρίζει τα Εξάρχεια η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ.

Το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι «μηδέν ανοχή στην παραβατικότητα» σημειώνει η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. Η  κυρία Παπακώστα δηλώνει ότι «η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η ΕΛΑΣ δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή» σημειώνει ακόμα η υφυπουργός. 

Όπως συμπληρώνει, «το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους». 

Αφήνει παράλληλα αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι «κάποιοι έχουν ’’επενδύσει’’ στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα».

Ερωτηθείσα εξάλλου για την υπόθεση Novartis, τη χαρακτηρίζει «υπαρκτό σκάνδαλο σε παγκόσμιο επίπεδο» το οποίο όπως λέει «απαιτεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης» ενώ ξεκαθαρίζει ότι «θα αποφανθεί η δικαιοσύνη αν εμπλέκονται ή όχι πολιτικά πρόσωπα».

Νέα επίθεση με πέτρες και μολότοφ εξαπέλυσε στο μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ομάδα κουκουλοφόρων κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, κοντά στο Πολυτεχνείο.

Πηγή: skai.gr