Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Δούρου: «Τίτλος τιμής η στοχοποίησή σου»

Πλήρη στήριξη στην Ρένα Δούρου για επανεκλογή στην θέση της περιφερειάρχη Αττικής έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός, παρά την δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος της για την πυρκαγιά στο Μάτι και για τις πλημμύρες στην Μάνδρα.

Στον χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του συνδυασμού της κ. Δούρου ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η περιφερειάρχης έχει βρεθεί αδίκως στο στόχαστρο μέσων ενημέρωσης κι ότι της έχουν προσάψει λάθη για τα οποία είναι αθώα.

«Αυτή η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία αλλά τίτλος τιμής για εσένα», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Μάθαμε να ακούμε ‘φταίει η περιφέρεια, φταίει η Δούρου’».

Παρακάμπτοντας τυχόν ευθύνες της κ. Δούρου ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε πως μετά τον θάνατο 100 ανθρώπων στο Μάτι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν ένα «παιχνίδι τυμβωρυχίας» ώστε να πλήξουν πολιτικά την περιφερειάρχη.

Συνεχάρη την κ. Δούρου για το χαμηλό προφίλ που έχει τηρήσει εν μέσω των καταστροφών σε Μάνδρα και Μάτι, λέγοντας πως η περιφερειάρχης απλώς δήλωσε ότι θα αποδείξει την αθωότητα της για την καταστροφή στο Μάτι τόσο στα δικαστήρια όσο και στην κρίση των ψηφοφόρων.

Επιχείρησε να αντιπαραβάλει την κ. Δούρου με τους πολιτικούς που έχουν ερευνηθεί για φερόμενες σχέσεις με την φαρμακοβιομηχανία Novartis, λέγοντας πως αυτοί ξέρουν μόνον να απειλούν με ειδικά δικαστήρια.

«Η ετυμηγορία για την Ρένα έχει ήδη βγει και είναι βαριά: Άλλα τέσσερα χρόνια Ρένα θα είσαι στο τιμόνι της Αττικής», είπε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr