Ορκίστηκε βουλευτής η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε βουλευτής η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Η ορκωμοσία τη έλαβε χώρα λίγο μετά τις 9.30 σήμερα Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κ. Λυμπεράκη κατέλαβε  την έδρα του Γιώργου Αμυρά στο Ποτάμι, μετά την παραίτηση του ίδιου από το αξίωμα του βουλευτή, προκειμένου να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ και αρνούμενος να κάνει χρήση της «ντροπιαστικής» όπως τη χαρακτήρισε «τροπολογίας Κουντουρά» που κατήργησε το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού πάντως η Αντιγόνη Λυμπεράκη θα λογίζεται όπως και οι υπόλοιποι ως ανεξάρτητη βουλευτής.

Η κ. Λυμπεράκη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ως υποψήφια σε κομματικό σχηματισμό κατέβηκε πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, με το κόμμα της Δράσης του Στέφανου Μάνου, μετά την παραίτηση του οποίου τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ανέλαβε την αντιπροεδρία του κόμματος. Το 2014, αποχώρησε από τη Δράση και εντάχθηκε στο Ποτάμι όπου είχε εκλεγεί στη Β’ Αθηνών.

«Επιστρέφω στη Βουλή σε μία λαμπρή ημέρα, την επόμενη που βγήκε η πρώτη φωτογραφία για τις μαύρες τρύπες και σε όλη την ταραχή που φέρνει στην Ευρώπη το Brexit και η αβεβαιότητα. Πιστεύω ότι το Ποτάμι με μία φωνή παραπάνω θα καταφέρει να πει ακριβώς αυτά που θέλει, με την ψυχραιμία που πρέπει, χωρίς να πέφτει στις παγίδες των ανταγωνισμών και της στείρας επανάληψης παλιών επιχειρημάτων, για να ανανεωθούμε, να αναπνεύσουμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί», δήλωσε η ίδια λίγο μετά την ορκωμοσία της.   
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά