Κλείσιμο

Ερωτήματα για τη σχέση της ΓΓ Διαφθοράς με τον Αρτεμίου. Τι απαντά η ίδια

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος πως η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Νατάσα Ξεπαπαδέα, συνεργαζόταν επί σειρά ετών με το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, από το 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, η Νατάσα Ξεπαπαδέα ήταν συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και ταυτόχρονα εκπροσωπούσε φαρμακευτική εταιρία, με έδρα στα γραφεία του κ. Αρτεμίου.

Σε μία από τις υποθέσεις μάλιστα που χειρίστηκε, αντιδίκησε με το ελληνικό Δημόσιο.

Τον Ιούνιο του 2018, η Νατάσα Ξεπαπαδέα πήρε προαγωγή και με απόφαση υπουργού, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Με ανακοίνωσή της η κα Ξεπαπαδέα κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα και επισημαίνει ότι «ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως».

Ουσιαστικά, ωστόσο, η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς παραδέχεται ότι ταυτόχρονα εκπροσωπούσε και την εταιρία, λέγοντας ότι το δημοσίευμα μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Αναστασίας Ξεπαπαδέα έχει ως εξής:

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Ποια είναι η Νατάσα Ξεπαπαδέα

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα έχει διατελέσει από τις 10 Ιουνίου του 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και στη συνέχεια προωθήθηκε ως ειδική συνεργάτης του κ. Παπαγγελόπουλου, που είχε γίνει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της Διαφθοράς.

Τον Απρίλιο του 2018 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Γραμματέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ωστόσο, η κ. Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία, με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τις χρονιές 2016, 2017, 2018 η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος της εταιρείας HIMED SOLUTIONS, η οποία είναι κυπριακή και έχει έδρα το νομικό γραφείο «Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες», στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία







Πηγή: skai.gr