Τον δρόμο για την Βουλή παίρνει η υπόθεση Πετσίτη

Το πράσινο φως να έρθει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαϊρη-Αρκουλή για την υπόθεση Πετσίτη έδωσε η αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Μάλιστα η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι συμφωνεί να προσέλθει και ο υπάλληλος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που απομακρύνθηκε από την υπόθεση και στη συνέχεια παραιτήθηκε. 

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν τις  συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων  πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα  εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαϊρη  όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «Πιστεύετε ότι θα ρωτήσετε την κ. Ζαϊρη  αν είναι αλήθεια ότι έδιωξε ένα υπάλληλο επειδή δεν της έκανε τη δουλειά που ήθελε και εκείνη θα απαντήσει; Θα ζητήσετε το πόρισμα της επιτροπής και εκείνη θα σας το δώσει; Εμπλέκετε τις κομματικές ανάγκες ως αντιπολίτευση στην επιτροπή θεσμών και εγώ για μια ακόμη φορά είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίσω το κύρος της επιτροπής». 

Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε να συνταχθεί ειδική έκθεση από το ΕΣΡ για τα fake news που διακινούνται αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη και αναρωτήθηκε: «Θα λειτουργούμε ως επιτροπή με βάση τα δημοσιεύματα; Αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news που  προσβάλλουν την δημοκρατία, τα δικαιώματα και το δίκιο. Εμείς νομιμοποιούμαστε να θεωρούμε δεδομένα τα δημοσιεύματα του τύπου και να δρομολογούμε πολιτικές πρωτοβουλίες;».

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμφώνησε η Άννα Ζαϊρη-Αρκουλή  να κληθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια και οι υπόλοιποι  εμπλεκόμενοι  γύρω από την υπόθεση Πετσίτη.

Πηγή: skai.gr