Ο Ψινάκης πάει ευρωεκλογές με σύνθημα «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ»

Ερωτήματα έχει προκαλέσει μια ανάρτηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη στο ίνσταγκραμ που παραπέμπει στην ιστοσελίδα μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Πολίτες και φαίνεται να διεκδικεί ψήφο στις επερχόμενες ευρωεκλογές .

Ιδιαίτερα, ο κος Ψινάκης, ο οποίος σημειώνεται πως δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε άλλες δηλώσεις προκειμένου να διευκρινίσει επισήμως το αν ηγείται του εγχειρήματος, και κατά συνέπεια θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, προϊδέασε τους ακολούθους του στο κοινωνικό δίκτυο με ένα insta story ενός ρολογιού που μετρούσε αντίστροφα κάτω από το λογότυπο των πολιτών με την φράση «Όπου να ναι σκάει».


Πράγματι η είδηση «έσκασε» όπως ανήγγειλε στην συνέχεια προτρέποντας μέσω ενός νέου insta- story τους διαδικτυακούς του φίλους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα των πολιτών που τους κοινοποίησε, προκειμένου να ενημερωθούν για τους σκοπούς την φύση και την θέση της νέας αυτής κίνησης.

κάτι δεν πάει καλά. Μήπως να το πάρουμε αλλιώς;

Είναι ένα από τα ερωτήματα που εκφράζονται στο δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας το οποίο αναφέρει πως με δεδομένο ότι στις Ευρωεκλογές το 75% των Ελλήνων, δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα και 3.000.000 Έλληνες περίπου, που πάνε να ψηφίσουν είναι μπερδεμένοι και αναποφάσιστοι  η πρόκληση είναι τα 4.000.000 plus Έλληνες που απέχουν γιατί δεν γουστάρουν να μπουν σε πολιτικά κόμματα , να βοηθήσουν την Πατρίδα μας αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές.


Όπως επεξηγείται οι Πολίτες δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα, ούτε παράταξη. Είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από πολίτες και που μάλιστα ζητήθηκε και από τις Βρυξέλλες. Καθώς οι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι όλοι πολιτικοί ή αναγκάστηκαν να εκλεγούν με κάποιο κόμμα και παίρνουν τεράστιους μισθούς ενώ δεν πατάνε στις Βρυξέλλες και δε συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών που είναι καθοριστικές για τη διαμόρφωση της νομοθεσίας και δεν κάνουν προτάσεις.  

Στους Πολίτες δε μας νοιάζει τι πολιτική ιδεολογία έχεις, τι ομάδα είσαι και τι κάνεις στο κρεβάτι σου. Τονίζει η ανακοίνωση ,η οποία φέρει το όνομα του Δημάρχου, και στην οποία υπογραμμίζεται ταυτόχρονα πως «ευπρόσδεκτοι» δεν γίνονται1. οι κλέφτες 2. οι «επαγγελματίες πολιτικοί» 3. οι μη αποτελεσματικοί 4. οι βολεψάκηδες 5. όσοι πουν έστω και ένα 'ΘΑ' .


Αυτοί που γουστάρουν τα 'ΘΑ' να πάνε σε κόμμα. Μόνο ένα 'ΘΑ' επιτρέπεται. «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ»… !!! Συνοψίζει το Δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr