Φωτίου: Πάνω από 315.000 οι αιτήσεις για το επίδομα στέγης

Βουλή: Ναντίν Χαρδαλιά

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επιδόματος στέγης, παρέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επιχειρώντας να αποκρούσει τα αντιπολιτευτικά πυρά για το περιεχόμενο της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με την ίδια στις περίπου τρεις εβδομάδες λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας έχουν κατατεθεί 315. 449 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν εγκριθεί ήδη

152.841.

«413.000 συμπολίτες μας θα πάρουν επίδομα στέγης που ανέρχεται σε 237 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Συνολικά 500 εκατομμύρια ευρώ φέτος θα διατεθούν για επίδομα στέγης, επίδομα κόκκινου δανείου. Πάνω από 1.150.000 άνθρωποι θα ωφεληθούν από αυτά τα δύο μόνο επιδόματα», ανέφερε η κ. Φωτίου, κατηγορώντας τα πυρά της ΝΔ περί ανεπαρκούς τροπολογίας για την α’ κατοικία «υποκριτικά» .

Η ίδια προανήγγειλε την κατάθεση και νέας ρύθμισης εντός του προσεχούς διμήνου, για κοινωνικά προσιτή στέγη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτή.

«Θα έχουμε ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα για ευάλωτες ομάδες, φοιτητές ευάλωτες για κοινωνικά προσιτή στέγη μέσα από το δημόσιο αποθεματικό ακινήτων – θα είμαστε εδώ για να δείτε όλο αυτό το πρόγραμμα να εξελίσσεται μπροστά σας και να ψηφίζετε με τόσο μεμψίμοιρο ύφος αυτά που δεν κάνατε αι είστε σήμερα υποχρεωμένοι να ψηφίσετε