Επίθεση Πολάκη σε Στουρνάρα για στέλεχος της ΤτΕ

Επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία με τους αντιπάλους του όσο με το δικό του συνεργάτη Γιώργο Πάσχα, ο οποίος, όπως είπε, έχει πάρει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ χωρίς να το αποπληρώνει.

«Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο κύριος Γιώργος Πάσχας, Επιθεωρητής Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος έχει πάρει αθροιστικά 800.000 ευρώ και δεν αποπλήρωσε ούτε μισό ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ. Πολάκης.

«Γεννιούνται ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα που έτρεξε να ελέγξει το δικό μου νόμιμο δάνειο απλά και μόνο για να με σπιλώσει», όμως για το «δεξί χέρι του […] δεν πήρε χαμπάρι».

Ο κ. Πολάκης είπε πως ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να ντρέπεται που δεν έχει απολύσει τον κ. Πάσχα, ενώ δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί σε τυχόν πρόσκληση της ΤτΕ «για πολιτικούς που δεν αποπλήρωσαν, εταιρείες με δάνεια που δεν πληρώνουν».

«Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Ευαισθησία δείχνει μόνο απέναντι σε αντιπάλους του;», διερωτήθηκε.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέληξε: «Κατατέθηκε και η τροπολογία για κόκκινα δάνεια που ο κ. Στουρνάρας πάλεψε να μην γίνει. Το Πάσχα όμως της διαπλοκής και του γλεντάμε έχει τελειώσει».

Σημειώνεται πως πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, κάνουν λόγο ότι πάνω από εβδομήντα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για ανάλογες δανειοδοτήσεις ( δάνεια- μπόνους με αυτές του στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος που ήδη διώκεται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα ποσά ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ