ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό την σκιά των δημοσιευμάτων για την σύνταξη της νεκρής μητέρας της η υποψήφια ευρωβουλευτής αποσύρθηκε, αφήνοντας αιχμές για την Νέα Δημοκρατία.

 
Την παραίτησή της από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές υπέβαλε η Μυρσίνη Λοΐζου.

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κ. Λοΐζου, είπε ότι «θα ενημερωθεί και θα απαντήσει» καθώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμα.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η πρώην υποψήφια εισέπραττε παρανόμως επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της.

Σε επιστολή της η κ. Λοΐζου παραδέχεται ότι λάμβανε παράνομα την σύνταξη της θανούσας μητέρας της, αντιτείνει όμως πως είχε δηλώσει «αμέσως» στις αρμόδιες υπηρεσίες τον θάνατο κι ότι αποπληρώνει τις οφειλές της. Αποδίδει σε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις την μη διακοπή της καταβολής.

Παρά ταύτα έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για την εν λόγω υπόθεση, οφείλει περίπου 94.000 ευρώ στο Δημόσιο μαζί με τις προσαυξήσεις, ενώ δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές θα δικαστεί και για άλλα φορολογικά χρέη.

Η πρώην υποψήφια κατηγορεί την αντιπολίτευση, ειδικά την Νέα Δημοκρατία για «ανθρωποφαγία» και για επίθεση στο πρόσωπό της που γίνεται σε προσωπικό αντί για πολιτικό επίπεδο.

Η κ. Λοΐζου μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να μελετηθεί η νομική πτυχή της υπόθεσής της και να διαπιστωθεί εάν υφίσταται νομικό κώλυμα.

«Δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο» αναφέρει στην επιστολή της η κ. Λοΐζου.

Η κ. Λοΐζου θα δικαστεί επίσης στις 14 Μαΐου για άλλα χρέη προς το Δημόσιο, υπόθεση που η ίδια αποδίδει σε ασφαλιστικές εισφορές από ένα κατάστημα που είχε ανοίξει με τον πρώην σύζυγο της και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτός.

«Προς τον κ. Τζανακόπουλο, τον ανενημέρωτο κ. Τσίπρα, την αποσυρθείσα υποψήφια και εν γένει τον ΣΥΡΙΖΑ: Στο λεξικό μετά τη λέξη "συγγενής" και πριν από το λήμμα "συγγραφέας", υπάρχει και η λέξη "συγγνώμη"...», σχολιάζει η ΝΔ για την επιστολή απόσυρσης της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. 

Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν.  Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος»


 
Δεν ανασκευάζει ο Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Έκανα πολιτική κριτική
«Ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, το ερώτημα είναι αν τα μέτρα αυτά τα...
23.04.2019, 14:58
Κυμπουρόπουλος για Πολάκη: Λυπάμαι ΣΥΡΙΖΑ- Μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση...
23.04.2019, 13:42
Τσίπρας: Η πρόταση δυσπιστίας σε Πολάκη θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης
«Θέλετε να συζητάμε για το ύφος των Σφακιανών;» διερωτήθηκε μάλιστα ο πρωθυπουργός.
23.04.2019, 13:13
Άδειασμα Πολάκη από Koύλογλου και Φίλη: "Δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ"
Κάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να επανορθώσει. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι εκπροσωπεί τα αισθήματα όλων...
23.04.2019, 13:09
Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη
"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη" - "Ντιμπέιτ δεν ήθελες κύριε Τσίπρα;...
23.04.2019, 12:21
Αμετανόητος παρά το σάλο: Νέα επίθεση Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο
Απαντώντας σε χρήστη του Facebook, που τον εγκαλεί για τη συμπεριφορά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας...
23.04.2019, 11:33
Γεννηματά για Πολάκη: Τόσο δηλητήριο στον Κυμπουρόπουλο μόνο από φασίστες
Τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο, μόνο από φασίστες, εξέφρασε η Κα Γεννηματά.
23.04.2019, 11:26
Μητσοτάκης: Ντροπή να κράτατε στην κυβέρνηση τον φαύλο Πολάκη
«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην...
23.04.2019, 09:42
Τσίπρας για Grexit - Brexit: Ανακαλύψαμε τα οφέλη της ΕΕ με το σκληρό τρόπο
«Η Ελλάδα ανακάλυψε το πλεονέκτημα της παραμονής στην ΕΕ με το σκληρό τρόπο» - «Το Brexit δείχνει της...
23.04.2019, 09:39
Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ του υπ. Παιδείας
Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Μ. Τρίτη, οπότε ολοκληρώνεται και η συνεδρίαση με τις ομιλίες των...
22.04.2019, 23:33

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.