Economist: Σωκράτης ο Τσίπρας, περιμένει να πιει το κώνειο

Άρθρο με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει σε εκλογική ήττα» φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Economist με αφορμή τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, περιλαμβάνοντας μάλιστα δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το άρθρο παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σωκράτη που ετοιμάζεται να πιει το κώνειο και προβλέπει την εκλογική του εξαφάνιση.

«Ο κ. Τσίπρας, ειδικά για έναν άνδρα που βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής του εξαφάνισης, φαίνεται να είναι αρκετά ατάραχος, όπως έμοιαζε ο Σωκράτης, όταν ετοιμαζόταν να πιεί το κώνειο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Economist και στις 12 δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από την αρχή του έτους προηγείται η ΝΔ. Στις 9 από τις 12 μάλιστα η διαφορά βρίσκεται σε διψήφιο νούμερο, όπως επισημαίνει το βρετανικό οικονομικό περιοδικό.

Ο συντάκτης του άρθρου εκτιμά μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δείχνει να ασχολείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με την παρακαταθήκη του παρά με το μέλλον της χώρας.

Σε άλλο σημείο του κειμένου, η «μεταστροφή» του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζεται ως «η σημαντικότερη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία», ενώ σημειώνεται ότι η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να πείθει.

Το άρθρο του Economist δεν παραλείπει να αναφέρει μάλιστα ότι «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων» και χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ένα κόμμα που παραμένει αδιάφορο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων» επικαλούμενο τις δηλώσεις υψηλόβαθμου τραπεζίτη.
Για το θέμα αυτό το βρετανικό περιοδικό αναφέρει τα εξής:

«Η λειτουργία τμημάτων της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται από την γραφειοκρατία, ενώ το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού φαίνεται να έχει παραλύσει υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας».