Γιατί η ΝΔ καταψήφισε την διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Την απόφαση να καταψηφίσει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πρότεινε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία έλαβε η ΝΔ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η Πειραιώς, αιτιολογεί τη συγκεκριμένη απόφαση, σημειώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς την Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τονίζοντας παράλληλα ότι συμφωνεί απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που απευθύνει η Ευρωβουλή προς την Τουρκία .

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση «μία α λα καρτ σχέση Ε.Ε.- Τουρκίας μπορεί να ωφελεί ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά, κυρίως, συμφέροντα με την Τουρκία, μπορεί να ωφελεί πιθανώς και την ίδια την Τουρκία διότι η εισροή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. συνεχίζεται, αλλά αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο: Αυτό του ελέγχου της ενταξιακής διαδικασίας. Εφόσον τελικά κριθεί ότι χρειάζεται να πάμε σε μια άλλου είδους σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας, αυτή θα πρέπει να διέπεται από όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχους με εκείνους των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
Πηγή: skai.gr