Κλείσιμο

Διαφωνία της ΚΕΔΕ στις προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους

Τη σαφή διαφωνία της ΚΕΔΕ με την αναστολή προεκλογικά των περιορισμών στις προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους, όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Ένωσης στη Βουλή αφήνοντας εμβρόντητο τον Αλέξη Χαρίτση.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων για το νομοσχέδιο, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, χαρακτήρισε «σοφή» την υφιστάμενη διάταξη για αναστολή τέτοιων προσλήψεων, εκφράζοντας τον προβληματισμό του ότι μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Η απρόσμενη τοποθέτησή του, προκάλεσε την έκπληξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση, ζητώντας διευκρινίσεις.

«Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων; Ναι ή όχι;» ρώτησε ο κ. Χαρίτσης με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ να απαντά: «θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή δεν θα χρειαζόταν αυτό».

Η έκπληξη του κ. Χαρίτση, που μιλούσε τις προηγούμενες ημέρες για ρυθμίσεις που ικανοποιούν αιτήματα των ΟΤΑ και ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία τους, ήταν τέτοια που επέμεινε να ρωτά τον κ. Καραγιάννη αν όσα λέει είναι προσωπική άποψη ή απηχούν την επίσημη θέση της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι εκφράζει και την άποψη της ΚΕΔΕ, ενώ κατόπιν ερώτησης του Υπουργού, διευκρίνισε ότι εξαιρεί μόνο τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και αφορά σε μόνιμο προσωπικό για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά