Γερουλάνος: Να στοχεύσουμε στο «μαύρο» χρήμα που κρύβεται στα Εξάρχεια

O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Π. Γερουλάνος, ανακοίνωσε πως η είδηση για την εξάρθρωση από την Ελληνική Αστυνομία της εγκληματικής οργάνωσης που εκτός των άλλων είχε καταλάβει κτίριο στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια μπορεί να μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό αλλά αξίζει να την χαιρετίσουμε ως μία πρώτη θετική εξέλιξη στον αγώνα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα.

«Συνάνθρωποί μας έχουν υποστεί από τους συλληφθέντες υλικές απώλειες, άσκηση ψυχολογικής βίας αλλά και σωματικής με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής στο κέντρο της πόλης», γράφει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος προ τριών μηνών, σε συνέχεια ανοιχτής επιστολής των ίδιων των κατοίκων των Εξαρχείων, είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς του δημοκρατικού τόξου, για την περιοχή των Εξαρχείων, συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία που έκανε τη δουλειά της σωστά και δηλώνει πως: «Έχω επανειλημμένα πει πως τα Εξάρχεια είναι μια γειτονιά της Αθήνας που έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό αφού εξαφανίζεται ο μποέμικος χαρακτήρας της και τη θέση του παίρνει το οργανωμένο έγκλημα, πίσω από το οποίο κρύβεται το μαύρο χρήμα και εκεί ακριβώς πιστεύω πως πρέπει να στοχεύσουμε ως πολιτεία.

Γι’ αυτό και απηύθυνα έκκληση ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ως Αθηναίος πολίτης στον Πρωθυπουργό να αναλάβει να συντονίσει μία συνάντηση εργασίας ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αλλάξουμε τη «μαύρη τρύπα» της πρωτεύουσας της χώρας και να αντιστραφεί επιτέλους η σημερινή κατάσταση που θέλει τα Εξάρχεια γκέτο αλλά και άβατο για την ελεύθερη σκέψη και την ελεύθερη βούληση.

Μπορούμε να φανταστούμε όλοι πόσο θα αναβαθμιστεί η περιοχή αν, αφού απομακρυνθούν όλες οι εστίες παρανομίας που καμία σχέση δεν έχουν, όπως διαπιστώσαμε και από την επιτυχημένη έκβαση της συγκεκριμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ελευθερία έκφρασης, δημιουργήσουμε ένα μαζικό ρεύμα συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των Εξαρχείων, με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, αλλά και με αυξημένα κονδύλια και μέριμνα για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται».