Γεννηματά: H διακυβέρνηση Τσίπρα στηρίχθηκε από «καραμανλική» συνιστώσα

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο τρίτος πόλος ο οποίος θα αποτελέσει την "έκπληξη" στις επόμενες εκλογές, υποστήριξε η πρόεδρος της παράταξης Φώφη Γεννηματά κατά το Φόρουμ των Δελφών.

Η κ. Γεννηματά απέρριψε εκ νέου την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση και ταυτόχρονα δεν δέχτηκε το άνοιγμα που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την μετεκλογική περίοδο, λέγοντας με νόημα πως όλα θα κριθούν από την δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΙΝΑΛ όταν θα στηθούν οι κάλπες.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επί χρόνια σιωπά για τα λάθη που διέπραξε η ΝΔ πριν την κρίση, ειδικά επί πρωθυπουργίας Καραμανλή. Προοσέθεσε αιχμηρά πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βολεύεται, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την ενοχοποίηση αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα του παρελθόντος.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε μάλιστα πως τόσο η εκλογή όσο και η διακυβέρνηση Τσίπρα έχει στηριχθεί από μία «καραμανλική» συνιστώσα.

Κατήγγειλε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαρκώς καλλιεργούν την εικόνα ενός δίπολου που περιθωριοποιεί το ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στρέφοντας το βλέμμα της στην οικονομία, η κ. Γεννηματά παρουσίασε ξανά το ΚΙΝΑΛ ως εναλλακτική δύναμη πέραν της Κουμουνδούρου ή της Πειραιώς.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως το σχέδιό του για προστασία πρώτης κατοικίας είναι ανεπαρκές και απλώς προσπαθεί να σωθεί από την οργή των νοικοκυριών που θα κινδυνεύσουν.

Απέρριψε όμως και την πρόταση Μητσοτάκη για μείωση φόρων, λέγοντας πως ούτε αυτό αρκεί.

Τόνισε πως η λύση είναι το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ για αναπτυξιακό και επενδυτικό σοκ, με φοροαπαλλαγή νέων που μένουν στην χώρα και αρχίζουν την δραστηριότητα τους και αξιοποίηση της δημόσιας γης που παραμένει ανεκμετάλλευτη.
Πηγή: Αλέξανδρος Μαράκης - αποστολή στους Δελφούς