ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «έπαθε» στη Βουλή ο Πετρόπουλος

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στους διαδρόμους της Βουλής η επιλογή του Τάσου Πετρόπουλου, αντί συγκεκριμένων απαντήσεων για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις συντάξεις, να αναβιώσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 2014 περί αύξησης των αυτοκτονιών και ανθρώπων που έτρωγαν από τους κάδους, απευθυνόμενος μάλιστα σε μαθητές δημοτικού σχολείου, προκειμένου να τους πείσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη για επιστροφή στην κανονικότητα.

 Ακούγοντας ότι τον κοινοβουλευτικό έλεγχο παρακολουθούν από τα θεωρεία της Ολομέλειας μαθητές, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, άδραξε την ευκαιρία να τους κάνει «κατήχηση» επαναφέροντας την ακραία κριτική που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 «Στο 7,2% ήταν οι αυτοκτονίες το 2010-2014. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων -που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και σκύλοι γιατί έτρωγαν οι άνθρωποι - είναι μια εικόνα πραγματική παρόλο που δεν προλάβατε ίσως να τη δείτε εσείς, αλλά αυτά έχουν εκλείψει. Δώσαμε αγώνα για επιστροφή στην κανονικότητα. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός. Είχαμε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και εκατομμύρια ζούσαν κάτω από όριο φτώχειας. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις αιτίες που με αντίξοες συνθήθες η δική μας κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αφήνοντας μάλλον άφωνα τα παιδιά.

 Στον αντίποδα, ο κ. Πετρόπουλος δεν είπε κουβέντα για το τι προτίθεται να πράξει σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, ενώ για τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων αρκέστηκε να τα αποδώσει στην πολυπλοκότητα του συστήματος και τις ελλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο συνολικό ύψος των λαθών ή των απαιτούμενων επιστροφών παρά τις πιέσεις και τα ερωτήματα του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά