Κλείσιμο

Γέφυρες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ο Τσίπρας

Να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υπουργοποίηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός, με στόχο να διασφαλίσει ενιαίο κομματικό μέτωπο για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με όλες τις τάσεις που υπάρχουν στην Κουμουνδούρου, περιλαμβανομένης της ομάδας των «53+», με αντικείμενο τις επιλογές προσώπων και τις προσπάθειες διεύρυνσης της επιρροής του κόμματος στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Σε αυτόν τον κύκλο επαφών αποδίδεται και η συνάντηση στελεχών που έγινε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πριν λίγες ημέρες.

Κύριο αίτημα του κ. Τσίπρα προς όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενστερνιστούν πλήρως την γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία, και συνεπώς οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπου ο πρωθυπουργός προέτρεψε τις τάσεις να μην «λοξοκοιτούν» προς τον Μάιο, όταν θα λάβουν χώρα οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας επιχείρησε νέο άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις «που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο» για τις ευρωεκλογές.

Ωστόσο τόσο το Κίνημα Αλλαγής όσο και Το Ποτάμι απέρριψαν την πρόσκλησή του σε συμπόρευση, κατηγορώντας τον ότι στην πραγματικότητα πρεσβεύει τον λαϊκισμό και επιχειρεί να βρει συμμάχους εκ του πονηρού.

Πηγή: skai.gr