Συνάντηση Τσίπρα-Ελλήνων εφοπλιστών

Κάλεσμα για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία απηύθυνε κατά την συνάντηση του με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συμβάλλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση των αναπτυξιακών της ελληνικής οικονομίας, η οποία μετά από χρόνια κρίσης βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Παράλληλα υπογράφηκε το νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας. Με το νέο Συνυποσχετικό, πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

«Η υπογραφή του Συνυποσχετικού, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού.