Βουλή: Νεύρα τσατάλια για τροπολογία στο παρά ένα ψήφισης της

Ήρθε, είδε και απήλθε, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας για την τροποποίηση των προσόντων των προσώπων που διορίζονται στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας και του αναπληρωτή αυτού στον ΟΟΣΑ.

Το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, μόλις μισή ώρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς στο οποίο είχε ενταχθεί, προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό βουλευτών της αντιπολίτευσης, που εξεγέρθηκαν με πυρά περί υποψιών «φωτογραφικών διατάξεων», απαιτώντας την απόσυρσή της.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν ο Στέργιος Πιτσιόρλας, επιχειρώντας να την εισηγηθεί και να κατευνάσει τα πνεύματα με επιχειρήματα περί «τυπικού χαρακτήρα» ρυθμίσεων, φάνηκε να μην γνωρίζει πλήρως το περιεχόμενό της, αφού έψαχνε τις λεπτομέρειες στις σελίδες της.

«Φέρνει τελευταία στιγμή ο υπουργός μία τροπολογία που την υπογράφουν όλοι και μας ζητάτε να τη διαβάσουμε και να αποφασίσουμε, γιατί λέει ο υπουργός είναι κάτι μικρά ζητηματάκια.

Ρουσφετάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι. Είναι απαράδεκτο να το αποδέχεστε ως προεδρείο. Δεν προλαβαίνουμε καν να τη διαβάσουμε. Πάρτε τη πίσω και φέρτε τη αύριο», άστραψε και βρόντηξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη ΔΗΣΥ, απευθυνόμενος και στον Τάσο Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ) που προήδρευε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, που εκτίμησε ότι πρόκειται για «φωτογραφία KODAK», καταλογίζοντας στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας σκοπιμότητα για την κατάθεση στο παρά ένα.

Κατόπιν τούτου και μετά από έκκληση του κ. Κουράκη που βρέθηκε σε δυσχερή θέση, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, προχώρησε στην απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας, δηλώνοντας ότι θα την επανακαταθέσει πιθανότατα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, που ψηφίζεται αύριο.

Την κυβέρνηση ανέλαβε να υπερασπιστεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, διαβεβαιώνοντας άπαντες ότι η τροπολογία δεν υποκρύπτει «ούτε πονηριά, ούτε παγίδες, ούτε και φωτογραφίες…», καταλογίζοντας στους αντιδρώντες προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά