Κλείσιμο

Προειδοποίηση Πολάκη σε Στουρνάρα - ΤτΕ: Δημοσίευσε μόνο τμήμα του διαλόγου

Απτόητος από τη θύελλα αντιδράσεων για τη μαγνητοσκόπηση του διαλόγου του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης «ξαναχτύπησε» τα ξημερώματα. 

«Και τώρα κύριε Αρχιτραπεζίτα;; (...) Θα περιμένω 3 μέρες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας είπα στο τηλέφωνο....Μετά ,αν δεν ,....θαρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά» αναφέρει απειλητικά, απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα.  

Έχοντας την έμμεση κάλυψη του Μαξίμου, ο κ. Πολάκης φαίνεται έτοιμος να συνεχίσει τον εξωθεσμικό πόλεμο με τον κ. Στουρνάρα, επειδή αυτός ζήτησε διευκρινίσεις για το καταναλωτικό του δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, από την Attica Bank.  H υπόθεση αυτή, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στις σχέσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, και ειδικά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ το θέμα έχει και νομικές παραμέτρους. 

Πηγές προσκείμενες στον κύριο Στουρνάρα τόνιζαν στον ΣΚΑΪ ότι ο διοικητής της ΤτΕ σε συνομιλία με συνεργάτες του φέρεται να είπε: «Αυτή η πράξη δείχνει την έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία ενός θεσμού». 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από πηγές της ΤτΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποίησε μονό τμήμα του διαλόγου που είχε με τον κ. Στουρνάρα, ενώ η κίνηση του αύτη θεωρείται εξωθερμική παρέμβαση που θα στιγματίζεται με ανακοίνωση που θα εκδώσει σήμερα η Τράπεζα. 

Για αυτόφωρο κακούργημα μίλησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τη μαγνητοσκόπηση.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια». «Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το Μαξίμου έχει στήσει προσπάθεια προπαγάνδας και προβοκάτσιας» ανέφερε στον σταθμό μας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. 

«Ο Πολάκης εκφράζει τον καθεστωτικό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε στον σταθμό μας ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

«
Ο αυτόκλητος "κήρυκας της ηθικής" κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη. Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως Δήμαρχος είχε διπλά βιβλία» σχολίασε για το επίμαχο δάνειο το ΚΙΝΑΛ. Είναι αυτός που κατά δήλωσή του, συνεχίζει το κόμμα, ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του.

«Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Να τον χαίρονται….» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

«Αυτό που δεν αντέχω στον κ. Πολάκη είναι ότι θέλει να ‘’καθαρίσει’’ τον κόσμο και θεωρεί τον εαυτό του αρχάγγελο της κάθαρσης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Με μια γενικόλογη ανακοίνωση η Attica Bank προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ζητώντας από την εμβρόντητη κοινή γνώμη να πιστέψει ότι όλα στην υπόθεση του δανείου Πολάκη είναι καλώς καμωμένα, επειδή απλά το υποστηρίζει η τράπεζα. Ενστάσεις για τη χορήγηση δανείου σε πολιτικό πρόσωπο εξέφρασε η ΤτΕ, αναφέροντας πάντως ότι το δάνειο είναι νομότυπο. 



Tα βασικότερα σημεία από τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Documento ΕΔΩ