Χαμόγελα και αμηχανία κατά την τελετή ορκωμοσίας Μωραΐτη και Τόλκα

Ολοκληρώθηκε, έπειτα από μία σύντομη τελετή, η ορκωμοσία των δύο νέων υφυπουργών της κυβέρνησης, του Θανάση Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα.

Οι δύο άνδρες ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ χαρακτηριστικό της ικανοποίησής τους ήταν το γεγονός ότι τα χαμόγελα περίσσευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το τέλος της τελετής μίλησε κατ’ ιδίαν με τους δύο νέους υφυπουργούς του και μάλιστα γνώρισε την οικογένεια του κ. Μωραΐτη. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης φωτογράφησης ο πρωθυπουργός σχολίασε με νόημα ότι η κυβέρνησή του έχει και υπουργούς που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.
  
Είχε προηγηθεί ο όρκος των τεσσάρων, με τον κ. Κατρούγκαλο να καταφθάνει τελευταίος, καθώς συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος που έδωσε το «παρών» από το υπουργικό συμβούλιο ήταν ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος είχε μάλιστα και έναν σύντομο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στον αντίποδα, οι δύο υπουργοποιήσεις των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αμηχανία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στους φανατικότερους της διεύρυνσης.

Παγωμάρα επικράτησε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από τις δύο συγκεκριμένες προσθήκες, κυρίως σε σχέση με τα όσα έλεγαν οι δύο νέοι υπουργοί πλέον, λίγες μέρες πριν προσχωρήσουν στην κυβέρνηση.
  
Αναλυτικά οι νέοι υπουργοί και τα υπουργεία που αναλαμβάνουν:

- Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
- Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική η Σία Αναγνωστοπούλου.
- Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας - Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
- Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υφυπουργός ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
- Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Υφυπουργός ο Θάνος Μωραϊτης
- Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.