Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Ο ανασχηματισμός φανερώνει τον στόχο για προοδευτικό πόλο

Ο ανασχηματισμός της Παρασκευής αναδεικνύει την πρόθεση του πρωθυπουργού να συγκροτηθεί ένας «ευρύτερος προοδευτικός πόλος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής πως κινείται προς την πολιτική ταύτιση με την δεξιά, προσθέτοντας πως η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να υπουργοποιήσει δύο πρώην υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ αντανακλά ακριβώς αυτό το «δεδομένο».

Προανήγγειλε ουσιαστικά πως αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί και στο ψηφοδέλτιό των ευρωεκλογών, το οποίο θα αποτυπώνει την ανάγκη για ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες της αριστεράς με τον σοσιαλιστικό και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Το ΚΙΝΑΛ έχει κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε αλλά απέτυχε να λεηλατήσει το στελεχικό του δυναμικό με απώτερο σκοπό να υποβαθμίσει την παράταξη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε εκ νέου την Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε την βεβαιότητά του πως το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης της ΝΔ φαντάζει «όλο και περισσότερο απίθανο». Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα δίνουν διψήφιο προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ