Μητσοτάκης: Ο μακρύς εκλογικός αγώνας θα στείλει λάθος μήνυμα σε επενδυτές

Την ελπίδα πως οι βουλευτικές εκλογές θα λάβουν χώρα στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές, ώστε η Ελλάδα να αποφύγει έναν παρατεταμένο προεκλογικό αγώνα που θα έβλαπτε την οικονομία και θα έστελνε λάθος μηνύματα στους επενδυτές, διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Merkur του Μονάχου, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πετύχει ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 3,5 έως 4%. Προσέθεσε πως ο στόχος είναι εφικτός με διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, που θα προβλέπει μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας.

«Δυστυχώς η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, εάν προχωρήσουμε στις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανε πως τα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα έχασε 500.000 καταρτισμένους νέους οι οποίοι προτίμησαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, και σε αυτούς «πρέπει να προσφέρουμε μια προοπτική επιστροφής».

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια που φιλοξενείται στο Μόναχο, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του από την Βόρεια Μακεδονία Ζόραν Ζάεφ θα βραβευτούν για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το 70% του ελληνικού λαού ήταν αντίθετο στην συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «κακή». Παραδέχτηκε πως η συμφωνία είναι δεσμευτική για την χώρα και γεννά υποχρεώσεις, όμως υπογράμμισε ότι θα επιμείνει «να μην χρησιμοποιηθούν οι αρνητικές πτυχές» των Πρεσπών.

Όσον αφορά τη θέση του απέναντι στην Τουρκία δηλώνει: «Εγώ προσωπικά τάσσομαι υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου».
Πηγή: skai.gr - Deutsche Welle