Αναθεώρηση: Ποιοι οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές προτάσεις -pic

Ανοιχτή ήταν η διαφοροποίηση έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξ αυτών τριών πρώην υπουργών, αλλά και δύο νυν συνεργαζόμενων με το κυβερνών κόμμα υπουργών, σε εμβληματικές κυβερνητικές προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Συγκεκριμένα, οι Νίκος Κοτζιάς, Σταύρος Κοντονής, Φωτεινή Βάκη, Νίκος Φίλης, και Νίνα Κασιμάτη είπαν «όχι» στην άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και «παρών» στη θρησκευτική ουδετερότητα που πέρασε με τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών. «Όχι» είπε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στη θρησκευτική ουδετερότητα, ενώ υπερψήφισε και την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η κ. Κασιμάτη μάλιστα, διαφοροποιήθηκε σε 25 από τις 44 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πέραν των «ανταρτών» του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ανεξάρτητες βουλευτές που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης υπερψήφισαν την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.



Νίνα Κασιμάτη



Nίκος Φίλης



Σταύρος Κοντονής



Nίκος Κοτζιάς

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παρότι είχε οριστεί ως ο κεντρικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν τα πάει καλά με τα σταυρόλεξα…Κι αυτό, γιατί το ψηφοδέλτιό του υπουργού προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς στην πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 68 παρ. 2, ώστε να έχουν οι μειοψηφίες στη Βουλή το δικαίωμα να συγκροτούν δύο εξεταστικές επιτροπές ανά κοινοβουλευτική περίοδο, συμπλήρωσε ταυτοχρόνως το «ναι» και το «όχι»...



Γιώργος Κατρούγκαλος 



Φωτεινή Βάκη 



Γιάννης Μιχελογιαννάκης 


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά