Βενιζέλος στον ΣΚΑΪ: Ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί στην εξουσία (VIDEO)

Για εικόνα θλίψης και παρακμής έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τις εξελίξεις στην Βουλή και τα κόμματα. 

«Το φαινόμενο που ζούμε δεν είναι οριακό; Δεν δημιουργεί μία εικόνα θλίψης και παρακμής; Υπάρχει πρόβλημα αντοχής και αξιοπιστίας των νέων μικρών κομμάτων. Βουλευτές της αντιπολίτευσης που προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και αντικαθιστούν τον κ. Καμμένο. Είναι ένα φαινόμενο νοσηρό», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βλάπτει την χώρα. 

«Οι τελευταίοι μήνες της κυβέρνησης θα είναι χειρότεροι από τους πρώτους από την άποψη της όξυνσης των προβλημάτων.  Ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί στην εξουσία και θεωρεί ότι αν ελέγξει θεσμικούς μηχανισμούς μπορεί να παραμείνει στην εξουσία με έναν τρόπο που δεν είναι νομιμοποιημένος», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Για την συνταγματική αναθεώρηση εξήγησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι η παλαιά Βουλή μπορεί να δεσμεύσει τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές με νωπή λαϊκή εντολή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή θα μπορεί να μπλοκάρει την διαδικασία και να καθοδηγεί την μοίρα του τόπου ακόμη κι αν υποστεί στις εκλογές στρατηγική ήττα. Ερήμην του προέδρου της Δημοκρατίας τον εμπλέκει σε έναν κομματικό μηχανισμό και τον οικειοποιείται. Δεν κάνουμε συζήτηση περί προσώπων αλλά για τους θεσμούς, το σύνταγμα και το μέλλον», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Πηγή: skai.gr