«Σωσίβιο» ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο για να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία

«Σωσίβιο» στον Πάνο Καμμένο για να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία και «συρθεί» στα δικαστήρια, έριξαν εκ νέου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας παρά το πολιτικό διαζύγιο.
 
Η δικογραφία αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποβάλλει εναντίον του Προέδρου των ΑΝΕΛ ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος με επιστολή του προς την Επιτροπή ζητούσε να μην αρθεί η ασυλία του, υποστηρίζοντας ότι το καταγγελλόμενο αδίκημα είχε γίνει κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή πάντως προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής, αφενός μετά το μελοδραματικό φινάλε της σχέσης του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό με την ανταλλαγή ποιημάτων την περασμένη εβδομάδα, αφετέρου γιατί η απόφαση ελήφθη την ώρα που στην Ολομέλεια συζητείται η Αναθεώρηση του Συντάγματος με προτάσεις και για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας.

Αντιθέτως, θετικά για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, γνωμοδότησε η Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με το ζήτημα που αφορά στη θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθήνα 9,84,  αλλά και για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, αναφορικά με την υπόθεση της φυγής του μετά την πρόκληση σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα μέσα από το ναό της Δημοκρατίας.  

 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά