Συνεδριάζουν αύριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική αναθεώρηση

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 4.30 το απόγευμα, σε διευρυμένη σύνθεση, η Επιτροπή Παράγωγης και Κοινοβουλευτικού έλεγχου του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΠΕΚΕ), με αποκλειστικό αντικείμενο τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις αλλαγές που έχουν προταθεί. 

Η συνεδρίαση γίνεται ενόψει των συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, την Τρίτη και την Τετάρτη, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση 

Την Τετάρτη οι βουλευτές της Ολομέλειας θα κληθούν να ψηφίσουν ποιες διατάξεις θα τεθούν στην κρίση της Ολομέλειας στην επόμενη συζήτηση το Μάρτιο.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τροποποιήσεις στο Σύνταγμα με «προοδευτικό πρόσημο», εντούτοις επιμένει στο «όχι» σε αλλαγή στο άρθρο 16 περί ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 32 του Συντάγματος, που αφορά την προεδρική αλλαγή, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφώνησαν στην Επιτροπή να αποσυνδεθεί από τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Η προσέγγιση κάθε κόμματος, όμως είναι διαφορετική με την πλειοψηφία να έχει καταλήξει στην προσφυγή στον λαό μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες στη Βουλή, κάτι στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφωνεί. Η ΝΔ προκρίνει την εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας ακόμα και με 151 ψήφους.



Πηγή: skai.gr