Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Εξαγοράστηκαν πολιτικά για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

αΓια 153 πρόθυμους βουλευτές, που χθες Παρασκευή ολοκλήρωσαν μια επιζήμια συμφωνία για τη χώρα, αύτη των Πρεσπών, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γιαννιτσά όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μακεδονία.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι αν και το κόμμα του αναγνωρίζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια διεθνώς κυρωμένη συμφωνία, εντούτοις δεν απεμπολεί όλα τα αλλά όπλα, και αν πρέπει να θέσει βέτο θα το κάνει. 

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «είχε το θράσος να αποκαλέσει εθνικιστές και ακροδεξιούς όποιους διαφωνούν με τη συμφωνία». Μάς είπε ότι μόνο αυτός έχει μυαλό, ανέφερε τονίζοντας ωστόσο πως το 70% του λαού είναι απέναντι. 

«Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες, άλλοι κρατάνε τα υπουργεία τους, και άλλοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης». Πιστεύετε για το Θεό, παρατήρησε, ότι η κ. Παπακώστα και η κ. Κουντουρά θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν είχαν υπουργεία; «Φυσικά και εξαγοράστηκαν πολιτικά» σχολίασε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, τέλος, την εκτίμησή του για εθνικές εκλογές το Μάιο, λέγοντας όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. «Τον φάγαμε τον γάιδαρο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στη Σιάτιστα και την Κοζάνη.

Πηγή: skai.gr