Γεννηματά: Έχουμε πόλεμο - Χορηγός και της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας

Τον Βόλο χθες το βράδυ και την Καρδίτσα σήμερα Σάββατο το πρωί επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής όμως σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι η ώρα το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων να περάσει αποκλειστικά και μόνο στα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. «Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο πρέπει να πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε απευθυνόμενη στα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ συμπλήρωσε:« Όσο μας χτυπούν τόσο εμείς θα δυναμώνουμε. Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης στον τόπο μόνο ζημιές φέρνει. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να ορίσουν ημερομηνία εκλογών. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή».

Η κ. Γεννηματά προχώρησε σε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι με μια κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές. «Η πρώτη με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Η δεύτερη καθώς αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον ελληνικό λαό. Οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα. Με την τρίτη προκάλεσε πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι "πρόθυμοι' που απαιτούνται για να πετύχει το στόχο του. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Βουλευτές "ενοικιάζονται" από το ένα κόμμα στο άλλο», είπε και τόνισε ότι «ο κ.Τσίπρας από πολιτικός χορηγός της δεξιάς, γίνεται πια και χορηγός της Χρυσής Αυγής. Δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία μας: Παρακμή και Εκφυλισμός. Αρχιτέκτονας αυτής της παρακμιακής κατάστασης είναι ο πρωθυπουργός. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο». 

Υπογράμμισε ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς». «Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος. Είναι η ΝΔ που βάφτισε "επανίδρυση" τη διάλυση του κράτους. Που αποσάθρωσε την ελληνική οικονομία, λίγα μόλις χρόνια μετά το απόγειό της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση και στα Μνημόνια. Δεν τα λέμε πια μόνο εμείς. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Ο Στέφανος Μάνος είπε προχθές τα πράγματα με το όνομά τους για τις μεγάλες ευθύνες του Κ. Καραμανλή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλυτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει» υποστήριξε.
Κάνοντας αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι τα προβλήματα τους είναι μεγάλα και απειλούν το μέλλον τους και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αδιαφορεί, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται για την επαναφορά της φορολογίας των αγροτών στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας.

Απάντησε και στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει Προοδευτικό Μέτωπο, λέγοντας ότι δεν αρκεί ο κ.Τσίπρας να παριστάνει τον προοδευτικό, πρέπει να είναι στην πράξη. «Στην αλαζονεία του ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι με μεθοδεύσεις και συναλλαγές με γυρολόγους και πρόθυμους είναι εύκολο να ξεμπερδέψει και με το Κίνημα Αλλαγής. Η απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως καταληψίας του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου, με ένα μετωπικό σχήμα δήθεν "προοδευτικής συμπαράταξης" διεξάγεται κάτω από την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση της Δεξιάς και του Κ. Μητσοτάκη. Γιατί, προφανώς, θεωρεί ότι θα απελευθερώσει ένα κρίσιμο ποσοστό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αυτοδυναμία τη ΝΔ» σχολιάσε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι αγνοούν τις αντοχές, τη δυναμική και κυρίως τη διαδρομή μιας παράταξης με ρίζες βαθιές.

«Ματαιοπονούν. Όσοι πολέμησαν με φανατισμό τον Ανδρέα Παπανδρέου και όψιμα προσπαθούν να τον μιμηθούν ή να τον αντιγράψουν και τώρα ετοιμάζουν νέο βρώμικο 2019. Όσοι πίστεψαν ότι μαζεύοντας σκόρπια κάποια από τα "άνθη του κακού" που φυτρώνουν πάντοτε σε ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, μπορούν να μας περιθωριοποιήσουν ή να μας παραμερίσουν. Όσοι από τα Ζάππεια και τις πλατείες των αγανακτισμένων θεώρησαν ότι το Κίνημα αυτό δεν έχει αύριο, θα αιφνιδιαστούν. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Η πόλωση και ο διχασμός ανάμεσα στο "αντιδεξιο" και το "ευρωπαϊκό" μέτωπο είναι στοιχείο στη φυσιογνωμία και τη στρατηγική τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Στην ουσία αναπαράγουν την κρίση», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ