Προς ανεξέλεγκτη σύγκρουση Τσίπρας - Καμμένος; Η στάση της αντιπολίτευσης

Τις επόμενες κινήσεις Τσίπρα - Καμμένου αναμένουν τώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τη χθεσινή (Παρασκευή) σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή των δυο τέως κυβερνητικών εταιρών, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ η οποία διανθίστηκε από τα ποιήματα «Η Πόλις» του Καβάφη και «Ο Ματρόζος». 

H σύγκρουση των άλλοτε κυβερνητικών εταίρων τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις του παρασκηνίου πιθανόν να προκαλέσουν περαιτέρω φθορά στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί «διαπλοκής» και περί «Σαμαρά» και οι υπαινιγμοί του κ. Καμμένου περί «εξαγοράς» βουλευτών του. Η κυβέρνηση, εξάλλου, ποντάρει στο ηθικό της πλεονέκτημα αξιοποιώντας και τη σκανδαλολογία. Η αντιπολίτευση αναμένεται να αξιοποιήσει και να καταγγείλλει όποιες νέες αποκαλύψεις ανακύψουν για να αποδυναμώσει το «ατού».

Ενδεικτικό είναι ότι ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Πάνος Καμένος τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τον Αλέξη Τσίπα. Συμφώνα με τον κ. Τοσουνίδη, «ο Πάνος Καμένος κάνει πάντα το καθήκον του και ό,τι έχει να πει, θα τα πει στη Βουλή». 

«Ο κ. Τσίπρας έχασε το ηθικό πλεονέκτημα… Προσεταιρίστηκε και εναγκαλίστηκε βουλευτές των ΑΝΕΛ με αντάλλαγμα τον υπουργικό θώκο. Δεν είναι μόνο ιδεολογική η διαφορά, αλλά διαμάχη με βάση τον ηθικό άξονα» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υφυπουργός και στέλεχος του κόμματος Νίκος Μαυραγάνης. 

Την πρόθεση του να παραμείνει πιστός στον Πάνο Καμμένο «για τα επόμενα 100 χρόνια» διατύπωσε ο Αριστείδης Φωκάς μιλώντας στον σταθμό μας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ένωση Κεντρώων. 

«Το στίγμα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά θα σας ακολουθεί για πάντα κ. Τσίπρα» σχολίασε από την Καρδίτσα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. 

Ο Πάνος Καμμένος έκανε σαν εξαπατημένη σύζυγος σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη χθεσινή αντιπαράθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ωστόσο ότι ο κ. Καμμένος δεν απάντησε για τα SMS που αντάλλαξε με τον κ. Νικολόπουλο. 
Πηγή: skai.gr