Τσίπρας:Κατάλαβα το σχέδιο να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως νέος Σαμαράς(VID)

Με ένα ποίημα απάντησε ο πρωθυπουργός στην σφοδρή επίθεση του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής. 

«Δεν δύναμαι να ακολουθήσω την  προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: « Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα το σχέδιό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Μάλιστα του αφιέρωσε το ποίημα «η πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη. «Σας αφιερώνω τους στίχους: Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες.Η πόλις θα σε ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ότι αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τα τέσσερα αυτά χρόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με απόφθεγμα ενός ηγέτη της επανάστασης του 1821 που έδωσε όλη την περιουσία του στον αγώνα απάντησε ο κ. Καμμένος.«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα», είπε ως απάντηση στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.




Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα μείνετε στο περιθώριο της ιστορίας με τους ακραίους 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επανέλαβε τα επιχειρήματα του εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και συνέχισε να κινδυνολογεί. «Εσείς έρχεστε σήμερα και κινδυνολογείτε. Δεν υπάρχει θέμα που να μην έχετε ακολουθήσετε αυτή την πεπατημένη. Δεν φτάνει να ζητάτε εκλογές στην Ελλάδα. Τώρα ζητάτε και στη Βενεζουέλα. Εκεί θα γίνουν πιο σύντομα», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 

«Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μία δεινή διάψευση των προσδοκιών σας. Όλο αυτό το σύστημα που είχατε στήσει ήταν μία φενάκη. Το στήσατε για να δημιουργήσετε μία στρεβλή εικόνα στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Έχετε αυτοπαγιδευτεί. Θα πέσετε μέσα στην παγίδα σας για άλλη μία φορά. Εσείς στήσατε μόνοι σας τις παγίδες που έχετε πέσει μέσα. Εσείς λέγατε ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια, ότι θα κοπούν οι συντάξεις, ότι δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως ο πολιτικός αρχηγός του οποίου όλα τα αφηγήματα έχουν διαψευστεί».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέδωσε στα Σκόπια την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. «Για άλλη μία φορά σας λέω ότι δεν έχετε διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή κάνετε πώς δεν την έχετε διαβάσει. Προσπαθήσατε να καλύψετε την ατυχή δήλωση του αντιπροέδρου σας κ. Γεωργιάδη ότι δεν αναγνωρίζει την Βόρεια Μακεδονία και προσπαθώντας να το εξηγήσετε είπατε ότι δεν θα καλωσορίσετε ποτέ τον σκοπιανό πρωθυπουργό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Εγώ θα τον αποκαλώ με το δικαίωμα που μου δίνει η συμφωνία. Θα τον καλωσορίσω ως τον Σλαβομακεδόνα, τον Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό. Δεν θα τον καλωσορίσετε πράγματι ποτέ γιατί δεν θα σας αφήνει η εθνικιστική τάση του κόμματος σας και γιατί δεν θα γίνετε πρωθυπουργός. Θα μείνετε στο περιθώριο της ιστορίας με αυτούς τους ακραίους».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατηγορία της ΝΔ για θεσμική εκτροπή αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης. «Εσείς παρά το γεγονός ότι παριστάνατε τον κόκορα δεν τολμήσατε να καταθέσετε πρόταση μομφής. Τώρα μιλάτε για θεσμική αυθαιρεσία. Γι’ άλλη μια φορά σας διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική και στο Κίνημα Αλλαγής.  «Η κριτική που ασκείτε σε όλα τα θέματα στην κυβέρνηση είναι από την πρώτη λέξη ως την τελευταία τελεία ταυτόσημη με την πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη. Ταυτίζεστε με την ακραία δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτή είναι μία λάθος στρατηγική», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 



Πηγή: skai.gr