Ο Πάνος Καμμένος δεν διαγράφει (ακόμη) Παπαχριστόπουλο και κερδίζει χρόνο

Νέα παράταση στη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος, δίνοντας έτσι νέα τροφή στο σίριαλ «επιχείρηση διάσωσης των ΑΝΕΛ». 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε την Πέμπτη εξαγγείλει τη διαγραφή του βουλευτή το μεσημέρι της Παασκευής, καθώς δεν συμπλέει με τη «γραμμή» των ΑΝΕΛ όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τη διάσωση της ΚΟ. 

«Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα....{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }» ανέφερε ωστόσο την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

Εάν ο κ. Καμμένος διέγραφε το μεσημέρι τον Θανάση Παπαχριστόπουλο όπως είχε προαναγγείλει θα έμπαιναν τίτλοι τέλους χωρίς επιστροφή για την ΚΟ των ΑΝΕΛ, καθώς σε αυτή την περίπτωση διαλύεται αυτομάτως και μετά για να συγκροτηθεί απαιτούνται 10 βουλευτές

Το πρωί της Παρασκευής ακούγονται δύο νέα σενάρια για διατήρηση της ΚΟ από τον Πάνο Καμμένο, με το πρώτο να φαίνεται προσώρας ότι δε «βγαίνει». 

Συγκεκριμένα, ακούγεται νέο σενάριο για διατήρηση της ΚΟ από τον Πάνο Καμμένο, με παράδοση της έδρας από τον Νίκο Νικολόπουλο, που ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρών, ώστε να καταλάβει την έδρα ο πρώτος επιλαχών στην Αχαΐα με τους ΑΝΕΛ Γιάννης Λαϊνιώτης. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον κ. Νικολόπουλο να απορρίπτει το συγκεκριμένο σενάριο. Άλλο σενάριο είναι ο Τέρενς Κούικ να παραδώσει τελικά την έδρα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουίκ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την έδρα. 

Ολοκληρώθηκε στο μεταξύ η Διάσκεψη των Προέδρων, της οποίας τα μέλη έκαναν σεβαστή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για μη δυνατότητα διατήρησης της ΚΟ με πέντε βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά η στόχευση του είναι πια η τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης αναφορικά με το σενάριο παραίτησης του κ. Νικολόπουλου ώστε να καταλάβει την έδρα ο κύριος Λαυριώτης. Επίσης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την ενδεχόμενη επιστροφή του Γιώργου Λαζαρίδη. Ο κ. Τοσουνίδης επιτέθηκε  εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι με τα όσα έκανε τελευταία τραυμάτισε και πρόδωσε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

«Πάντα υπάρχει η έκπληξη να έρθουν στην ομάδα οι τρεις (Δημήτρης Καμμένος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης) δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αριστείδης Φωκάς. Ο κ. Φωκάς εκτίμησε ωστόσο ότι «σήμερα διαγράφεται ο Παπαχριστόπουλος και διαλύονται οι ΑΝΕΛ… Συνεχίζουμε τη μάχη». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ «να σεβαστεί τον πρόεδρο». Ήρθε η ώρα, πρόσθεσε, να έρθει πίσω στους ΑΝΕΛ και να βοηθήσει την ΚΟ. 

O Θανάσης Παπαχριστόπουλος αρχικά σκόπευε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, αλλά μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αποφάσισε να μην παραιτηθεί έως ότου ψηφιστεί το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ άφησε το πρωί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. 

Πηγή: skai.gr