Κλείσιμο

Η Μ. Σπυράκη «Πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο» ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η ίδια η επίτροπος, για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Μαρίγια Γκάμπριελ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως η οικογένεια των πρέσβεων για ασφαλές διαδίκτυο στην Ευρώπη μεγαλώνει. Ευχαριστώ τη Μαρία Σπυράκη που συμμετέχει στην προσπάθεια μας για ένα διαδίκτυο που θα υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες, θα ενδυναμώνει τους πολίτες και θα φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών μας», σημείωσε η επίτροπος Γκάμπριελ η οποία ανάρτησε στο twitter φωτογραφία της μαζί με την ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Η κ. Σπυράκη εξέφρασε «την προσήλωση της στην ανάγκη να δοθεί η απαιτούμενη σημασία στην ασφαλή χρήση των ψηφιακών μέσων, ευαισθητοποιώντας γι' αυτό το ζήτημα τους μαθητές και τις οικογένειες τους».

Η κ. Σπυράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παραστεί στην πρώτη εκδήλωση με την ιδιότητά της ως πρέσβειρας για ασφαλές διαδίκτυο, που θα γίνει με τη συμμετοχή ειδικών και μαθητών την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Την ενημερωτική ημερίδα οργανώνουν το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια "csiINSTITUTE" , το Κέντρο Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο 'Αλφα» και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου και τρόπους αποφυγής τους.

Όλα τα σχολεία θα παρουσιάσουν προτάσεις των μαθητών για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια.

Η καλύτερη πρόταση θα βραβευθεί με φιλοξενία στις Βρυξέλλες και ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την κ. Σπυράκη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

-Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων

-Η Ελευθερία Σπυροπούλου, ψυχολόγος - Διευθύντρια του «Δικτύου ΑΛΦΑ».

-Η Μαρία Σπυράκη ,ευρωβουλευτής ΕPP και πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο στην ΕΕ.

Η κ. Σπυράκη έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ανάγκη να επενδύσει η Ελλάδα στη ψηφιακή γνώση και στην καινοτομία. Μια από τις πιο πρόσφατες είναι το σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιδεών (European Ideas Network) με θέμα : «Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και στην Καινοτομία», το οποίο διοργάνωσε η ελληνίδα ευρωβουλευτής στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ