Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία

«Όχι μόνον εμείς, αλλά όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία» τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς. 

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Τουρκία προχωρά σε επικηρύξεις των οχτώ  Τούρκων στρατιωτικών αγνοώντας κατάφορα τους ελληνικούς νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις, ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου θέτει θέμα Αιγαίου και νησιών και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

«Ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα σοβαρά ζητήματα να τα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» σχολίασε δηκτικά. 

«Μετά το κοινωνικό ναυάγιο, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη Βουλή στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής και των παζαριών» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Θεσμική δυσοσμία επικρατεί στη Βουλή». Η κυβέρνηση, επισήμανε, νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους… Βουλευτές πιόνια αλλάζουν κόμματα, δύο βουλευτές ενώ ανήκουν σε άλλο κόμμα στηρίζουν άλλο κόμμα, κι όλα αυτά σε τιμές ευκαιρίες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλλε κατά των έξι βουλευτών που προσχώρησαν στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έξι τυχοδιώκτες που θέλουν να κρατήσουν στην εξουσία για λίγο ακόμα τον κ. Τσίπρα».

«Πρόκειται για κυβέρνηση κουρελού με πλειοψηφία κουρελού… Για πολιτική κατάντια, για νέφος συνδιαλλαγής και πολιτική ανωμαλία» παρατήρησε. Εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί για το νέφος συναλλαγής και υποκρισίας που έχει τυλίξει τη χώρα». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το μόνο που έχει να κάνει πλέον ο πρωθυπουργός είναι να ορίσει χρόνο εκλογών. 

«Σε κάθε περίπτωση σε 108 μέρες από σήμερα ο λαός θα απαντήσει στην εκτροπή. Στις 26 Μαΐου ό,τι και να γίνει κάλπες θα στηθούν και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα τους. Εάν δεν γίνουν εθνικές εκλογές, θα στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές. Διότι υπό αυτές τις συνθήκες οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ούτως ή άλλως σε εθνικές εκλογές που θα σημάνουν τον τυπικό επίλογο μίας αποτυχημένης κυβέρνησης» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr