ΝΔ: Δεκανίκια του Τσίπρα δίνουν εν λευκώ και αντισυνταγματικά την ψήφο τους

Σκληρή κριτική στους έξι βουλευτές που δήλωσαν ότι θα στηρίζουν εφεξής την κυβέρνηση χωρίς να προσχωρήσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για «κοινοβουλευτική ντροπή» που «δεν έχει προηγούμενο» και είναι «συνταγματικά ανυπόστατη» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μειοψηφία στην Βουλή.

Αποκαλεί τους έξι βουλευτές «δεκανίκια» του Αλέξη Τσίπρα που «εκχώρησαν εν λευκώ την συνείδησή τους», και σημειώνει ότι θα τους θέτει «διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Απαντώντας, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν πως «σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία», προσέθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.

Δύο από τους έξι συμπολιτευόμενους πλέον βουλευτές, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εξακολουθούν να είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με πηγές του κόμματος να δηλώνουν στον ΣΚΑΪ πως παρακολουθούμε «πρωτόγνωρα» πράγματα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος παρακολουθεί με προσοχή το ζήτημα, προσθέτοντας ότι στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να διασφαλίσει την δεδηλωμένη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι δύσκολο για τον κ. Καμμένο να προχωρήσει σε διαγραφές, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του είναι στα πρόθυρα διάλυσης λόγω μικρού αριθμού βουλευτών. Η διατήρηση ή μη της ΚΟ των ΑΝΕΛ θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Επίθεση στον πρώην βουλευτή του Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους έξι, εξαπέλυσε Το Ποτάμι, κατηγορώντας τον ότι πλέον ομολογεί την προσχώρησή του στην συμπολίτευση αλλά δεν έχει την τόλμη να παραχωρήσει την έδρα του.

«Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Την άποψη πως «ζούμε εποχές παρακμής» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος.
Πηγή: skai.gr