Καμμένος: Μου παίρνουν αντιδημοκρατικά την ΚΟ

Στην καταγγελία του ότι είναι σε εξέλιξη «αντιδημοκρατική προσπάθεια» ώστε να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πως επιμένει ο Πάνος Καμμένος.

«Όταν μίλησα για αντιδημοκρατική προσπάθεια να πάρουν από τους ΑΝΕΛ την Κ.Ο. αντίθετα από την ήδη υπάρχουσα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής γνώριζα την απόφαση του 2013. ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ», έγραψε στο Twitter ο πρώην κυβερνητικός εταίρος.

Πάντως, ερωτηματικό αποτελεί σε ποια γνωμοδότηση αναφέρεται ο κ. Καμμένος, καθώς το 2013 είχε δοθεί το «πράσινο φως» για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από 12 ανεξάρτητους βουλευτές κι όχι για τη διατήρηση Κ.Ο. με το «μαγικό» αριθμό 5 βουλευτών, προερχόμενων από διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Η επίμαχη ανάρτηση ήλθε λίγη ώρα μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, όπου προέκυψε ότι η διατήρηση ή μη της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραπεμφθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο του κοινοβουλίου.

Το θέμα θα διευθετηθεί στην συνέχεια από την Διάσκεψη των Προέδρων, με βάση την μη δεσμευτική εισήγηση του Συμβουλίου, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η υποβολή του σχετικού ερωτήματος στο Επιστημονικό Συμβούλιο αναμένεται να κατατεθεί έως αύριο το πρωί κατόπιν αιτήματος των ΑΝΕΛ.

Με υπόμνημα που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Καμμένος επί της ουσίας υποστηρίζει ότι οι ΑΝΕΛ δικαιούνται να διατηρήσουν την ΚΟ τους ακόμα κι αν οι πέντε βουλευτές τους δεν εξελέγησαν ως υποψήφιοι της παράταξης – όπως ισχύει στην περίπτωση του Αριστείδη Φωκά.

«Η προϋπόθεση εκλογής με το ίδιο κόμμα και συνεπώς η ίδια ιδεολογική βάση των βουλευτών που συνθέτουν μία ΚΟ πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα μόνο κατά την πρώτη φάση συγκρότησης της Κ.Ο που είναι και κοντά στις εκλογές και τη λαϊκή εντολή», αναφέρει ο κ. Καμμένος στο υπόμνημα.

«Κάθε προσπάθεια διάκρισης των βουλευτών μίας ΚΟ» θα αποτελούσε «ανεπίτρεπτη κατηγοριοποίηση ταυτισμένων ιδεολογικά βουλευτών», καταλήγει.
Πηγή: skai.gr