Τζανακόπουλος: Εμβληματική νίκη η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Εμβληματική νίκη, χαρακτήρισε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε εκδήλωση με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη» στην οποία παρέστη μαζί με τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη και τον Γιάννη Ραγκούση. 

«Μετά από μια εμβληματική μάχη και εμβληματική νίκη που πετύχαμε με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, βλέπουμε αυτή την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο Ηράκλειο. Πολλαπλασιάζονται αυτές οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Η Συμφωνία των Πρεσπών διαμορφώνει δύο μέτωπα: της ευθύνης, του ορθολογισμού, και της αλληλεγγύης, που επιλύει εκκρεμότητες ετών».

«Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια, που διαμόρφωσαν όρους και παράδοξες συμμαχίες. Να δούμε τις συμμαχίες της νέας εποχής. Το μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε πρέπει να δει που βρίσκεται η Ευρώπη και η χώρα μας μέσα σε αυτή» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος

Θεωρήσαμε, σημείωσε, αναγκαίο να περάσουμε σε μία νέα εποχή στη Βαλκανική. Απέναντι μας είχαμε ένα αντιμέτωπο, στο οποίο έδινε τον τόνο μια αλόγιστη ακροδεξιά. «Όσοι δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία δεν είναι ακροδεξιοί» τόνισε πάντως.

«Οι πρακτικές βίας μας πήγαν αρκετά χρόνια πίσω. Είναι άθλιες μεθοδεύσεις. Το ρεύμα αυτό είναι γνωστό. Τα φανατικά και μισαλλόδοξα επιχειρήματά τους τα υιοθέτησαν βουλευτές και στελέχη και από τη ΝΔ και δυστυχώς και από το Κίνημα Αλλαγής» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τα «ευχαριστώ» του Σπύρου Δανέλλη 

Ευχαριστίες για τα συγκινητικά μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης που δέχθηκε, εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

«Έμεινα πιστός στις αρχές και στη συνείδηση μου» τόνισε ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια μου λέγοντας: «Δεν υπήρξε στιγμή που να αμφισβητήσει ότι ήταν σωστό αυτό που έκανα». 

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε: «η εξυπηρέτηση των ονείρων κάποιου άλλου (ΝΔ) οδηγούν το ΚΙΝΑΛ σε ένα στρατηγικό vertigo και σπάνια φέρνουν αποτελέσματα»

Είπε ακόμα ότι «το Ποτάμι δεν ανταποκρίθηκε στις μεγάλες προκλήσεις, όπως το Μακεδονικό Ένα κόμμα που δεν εξελίσσεται και δεν εκφράζει την κοινωνία, φθίνει και φεύγει. Υιοθέτησε τη στρατηγική προσέγγισης με τη ΝΔ στο συνέδριο. Και έδειξε σαν να μην έχει λόγο ύπαρξης. Μια τέτοια επιλογή δεν με αφορά». 

Ραγκούσης: Όσο κι αν φωνάζουν τα σκυλιά, το ρεύμα δυναμώνει

«Κάτι πραγματικά σημαντικό συμβαίνει στην κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη σας ανταπόκριση» ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. 

Κατά τον κ. Ραγκούση «κάθε φορά που υπήρχαν ανοιχτά εθνικά θέματα συγκρούονταν δύο λογικές. Η δική μας του προοδευτικού πατριωτισμού και αυτή που είχαμε απέναντι μας». 

«Αυτοί που καταψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπων άλλαξαν παράταξη, ξεχνώντας ότι χάρη σε αυτή έφτασαν εκεί που έφτασαν. Δεν άλλαξε λοιπόν παράταξη ο Σπύρος Δανέλλης» είπε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλωθεί. Όσο κι αν φωνάζουν τα σκυλιά, το ρεύμα δυναμώνει» ανέφερε δε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σημειώθηκε ένταση έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με ομάδα ατόμων να καταφέρεται εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.  

Πηγή - φωτό: cretalive.gr