Ντιμιτρόφ: Θα λεγόμαστε «Μακεδονία» μέχρι να μπούμε στο ΝΑΤΟ

Να αιτιολογήσει τη συνεχιζόμενη χρήση της μέχρι πρότινος συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, επιχείρησε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η χώρα του νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τη συνταγματική της ονομασία έως ότου η ελληνική Βουλή κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Από τη στιγμή εκείνη θα τεθούν σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια η "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" θα μετονομαστεί με το συνταγματικό της όνομα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορά επί του θέματος έκανε την Τρίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ζάεφ έχει τυπικά αυτό το δικαίωμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, εμφανίστηκε ωστόσο πεπεισμένος ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν».

«Βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.