Τσίπρας: Σήμερα γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία και θα είναι φίλη μας

«Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε θα είναι μια φίλη χώρα» διαμήνυσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή με 153 ψήφους υπέρ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα είναι «σύμμαχος και συμπαραστάτης» της Ελλάδας στις προσπάθειες για «την ασφάλεια, την σταθερότητα και την συαννάπτυξη» στα Βαλκάνια.

Σημείωσε ότι οι επόμενες γενιές σε αμφότερες τις χώρες «θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές» που υπερψήφισαν «με θάρρος και τόλμη».

Όσοι ψήφισαν «έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς», έγραψε στο Twitter ο κ. Τσίπρας.

Την ψήφιση χαιρέτισε νωρίτερα και ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον έλληνα ομόλογό του.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τσίπας διαβεβαίωσε τους πολίτες που έχουν ενστάσεις για την συμφωνία ότι σύντομα θα δουν τα οφέλη.

Ευχαρίστησε τους βουλευτές που υπερψήφισαν την «ιστορική» επίλυση του ονοματολογικού, ενώ διατύπωσε την εκτίμησή του και τα για υπόλοιπα μέλη του κοινοβουλίου που συνέβαλαν στο να γίνει η συζήτηση με ώριμο κλίμα.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ αφότου η Βουλή εγκρίνει και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο NATO, που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, όπως προκύπτει από την ρηματική διακοίνωση που έχει στείλει η γειτονική χώρα στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr