Κλείσιμο

Ψηφοφορία με παρατράγουδα για χρυσαυγίτες και Παπακώστα στη Βουλή

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αποδοκίμασαν έντονα την Κατερίνα Παπακώστα όταν ψήφισε «ναι» και χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Επεισόδιο σημειώθηκε και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που ψήφιζε ο βουλευτής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης είπε «όχι στην προδοσία». Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι δεν μπορεί να προσμετρηθεί ψήφος με πολιτικό περιεχόμενο και τον κάλεσε να ξαναψηφίσει προκειμένου να είναι έγκυρη η ψήφος του. 

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη που άρχισαν να φωνάζουν «προδότες». Ο Νίκος Βούτσης επέμεινε στην θέση του και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει επεισόδιο. 

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης επέμεινε: «Είπα όχι στην προδοσία και το λέω ξανά». Όταν ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ψήφος «ναι» σε θρίαμβο ή «όχι» σε προδοσία ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης είπε: «Σημειώστε το όχι». 

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης σήκωσε ένα πανό που έγραφε: «Δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας». 




Πηγή: skai.gr