Μπακογιάννη: Διαπραγματευθήκαμε ονομασία-Δεν δώσαμε εθνότητα και γλώσσα

Σκληρή απάντηση έδωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών από το βήμα της Βουλής στον Νίκο Κοτζιά που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε την ονομασία που διαπραγματευόταν το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή. 

«Ναι η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε λύση. Και ναι η πίεση από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ήταν κολοσσιαία. Και βεβαίως συζητήσαμε ονόματα που είχαν σύνθετη ονομασία. Ένα πράγμα δεν κάναμε. Δεν διαπραγματευθήκαμε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μάλιστα κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά ότι υποστήριζε την ίδια θέση το 2017 «τα ξέχασε όμως όταν έβαλε την υπογραφή του». «Αλλά να λέμε το δίκιο και την αλήθεια. Στην απάντηση γιατί εμείς δεν συμφωνήσαμε. Ούτε γιατί δεν θέλαμε ούτε γιατί είμαστε εθνικιστικές αλλά διότι δεν θέλαμε να δώσουμε εθνότητα και γλώσσα στους Μακεδόνες», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Μου λέτε ότι είναι σταθερότητα αυτή η συμφωνία στα Βαλκάνια. Μακροπρόθεσμα, όμως, θα δράσει αποσταθεροποιητικά. Γιατί βάζοντας το καπέλο του Μακεδόνα σε ένα πολυεθνικό κράτος αφήνετε ανοιχτή την κερκόπορτα», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος απέλυσε τον Νίκο Κοτζιά αμέσως μετά την Συμφωνία των Πρεσπών. «Είμαι μαζί σας σε αυτό το θέμα σας διαβεβαιώνω. Και όποιος με ρωτήσει θα πάρω το μέρος σας. Εσείς σηκώσατε το βάρος, κάνατε τη Συμφωνία και απολυθήκατε. Ο άλλος έκανε πάρτι. Φωνάξτε με μάρτυρα στο δικαστήριο», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Πηγή: skai.gr